Zaginęła kotka w Poznaniu

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 13, 2010 22:52 Zaginęła kotka w Poznaniu

.Dwa dni temu moja 3-letnia kotka Misia wyszła z domu i do tej pory nie wróciła .Kot przyszedł do mnie właściwie z dworu w wieku ok. 3 miesięcy .Mam też drugiego kotka Klarę ,która ma już 7 lat .Miałem też kiedyś Kocura Maurycego ,który jest bratem Klary .Przygarnęliśmy obydwa kotki od znajomych ,kiedy były jeszcze malutkie .Niestety 4 lata temu Maurycy wyszedł z domu i już nie wrócił .Rozwieszałem po okolicy ogłoszenia ,niestety nikt się nie zgłosił .Mieszkam w Poznaniu na cichej ulicy w czteropiętrowym bloku na parterze .Misia bardzo często wychodzi na dwór .Tak 2-3 razy na dzień .Zazwyczaj nie ma jej ok 1-2 godz .Czasami wychodzi tylko na 10 minut i zaraz wraca .Na mój balkon właściwie często przychodzą różne koty ,i je dokarmiam .Zawsze ,kiedy Misia wraca do domu drapie łapką o szybę od drzwi na balkon i od razu jej otwieram .Kotek lubi przebywać na dworze .Lubi ludzi i nie gryzie .Często przychodzi do mnie do pokoju .a gdy ja zaczynam ją głaskać to aż turla się po podłodze .Nie wiem gdzie mogła pójść .Chodzę od czasu do czasu po okolicy i wołam ją .Niestety nie mam pojęcia gdzie mogła pójść i jeśli nie wróci do jutra to wywieszę ogłoszenia .W nocy nie mogę spać i myślę tylko o tym ,aby usłyszeć upragniony odgłos drapania o szybę .Balkon jest właściwie przez cały czas otwarty .Zamykam go tylko w nocy i gdy gdzieś wychodzę .Kotek nigdy się daleko nie oddalał i zawsze szybko wracał do domu .Na razie tylko siedzę smutny i czekam z Klarą na rękach ,która też jest ostatnio jakaś inna .Kiedy wychodzę na balkon zawołać Misię choćby z balkonu ,to Klarka od razu do mnie podbiega .Ona też tęskni za Misią ,bo obydwa kotki bardzo się lubiły i często spały razem .Boję się ,że powtórzy się historia sprzed czterech lat i nie odzyskam już swojego kotka .Co radzicie mi zrobić i jakich porad możecie mi udzielić ?

Molo22

Od: Wto lip 13, 2010 22:25

Post » Śro lip 14, 2010 21:36 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

Kiedy moja kocica postanowiła pozwiedzać okolicę to pomogły ogłoszenia rozwieszone w okolicy - sąsiedzi (szczególnie dzieci i karmicielki) okazali się bardzo pomocni. Wydrukować ich jak najwięcej i porozwieszać w okolicy.
Powodzenia. Będę trzymać mocno kciuki, żeby zguba się znalazła.
Obrazek

impatience_white

Od: Sob lip 10, 2010 19:37

Post » Śro lip 14, 2010 21:50 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

Napisz w jakiej dzielnicy zaginęła kotka i jak wyglądała.

Jeśli masz zdjęcie, to wklej.

Warto sprawdzić u okolicznych weterynarzy ( można zostawić u nich ogłoszenia ) oraz w schronisku.

Warto skontaktować się z poznańskimi fundacjami ( np. Koci pazur, Agapeanimali ).

Może bedą coś wiedzić.
A nawet jeśli nie, to znają karmicieli i mogą się czegoś dowiedzieć .

Tyle na razie mi przyszło do głowy.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt lip 16, 2010 22:12 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

Mieszkam w Poznaniu na Wildzie na ulicy Powstańczej(między Dolną Wildą ,a 28 Czerwca).Jest to mała i spokojna ulica .Kotka była Wysterylizowana rok temu ,ale raz już miała małe kotki.Mieszkały u nas 2 miesiące ,a potem je oddaliśmy ,bo mój dom na 5 kotów jest za mały .Dzisiaj ,lub jutro postaram się dodać zdjęcia kotka .

Molo22

Od: Wto lip 13, 2010 22:25

Post » Sob lip 17, 2010 16:50 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

Jak kotka wyglada? Mam taki sam problem z kocurkiem, wczoraj nie wrócił na noc, mieszkam w w rejonie Roboczej/Fabrycznej w Poznaniu będę go szukac dziś w nocy może zawędrowała w moją okolicę.

iwona88i

Od: Sob lip 17, 2010 8:17

Post » Pon sie 02, 2010 13:53 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

Znalazła się?
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pon sie 02, 2010 15:02 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

I co z kotką ?.
Obojętnego na niedolę zwierząt i ludzka niedola nie wzruszy

FeminaLaboriosa

Od: Pt lip 23, 2010 13:56

Post » Wto sie 03, 2010 17:39 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

" Nie zamieniaj serca w twardy głaz póki jeszcze serce masz"
Lombard

Alama

Od: Pt lip 07, 2006 18:50

Post » Wto sie 03, 2010 19:17 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

Alama pisze:może to ta?

viewtopic.php?f=13&t=115226

dlatego pytałam, czy się znalazła.

Bo nawet w tym wątku nie ma opisu jak wyglądała :?
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Wto sie 03, 2010 20:51 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

trzymam kciuki żeby się znalazła :ok:
Obrazek

pumka133

Od: Nie wrz 14, 2008 18:27

Post » Wto sie 03, 2010 22:41 Re: Zaginęła kotka w Poznaniu

hej Molo22 zajrzyj na swój wątek!!
" Nie zamieniaj serca w twardy głaz póki jeszcze serce masz"
Lombard

Alama