» Wto lip 13, 2010 22:52
Zaginęła kotka w Poznaniu
.Dwa dni temu moja 3-letnia kotka Misia wyszła z domu i do tej pory nie wróciła .Kot przyszedł do mnie właściwie z dworu w wieku ok. 3 miesięcy .Mam też drugiego kotka Klarę ,która ma już 7 lat .Miałem też kiedyś Kocura Maurycego ,który jest bratem Klary .Przygarnęliśmy obydwa kotki od znajomych ,kiedy były jeszcze malutkie .Niestety 4 lata temu Maurycy wyszedł z domu i już nie wrócił .Rozwieszałem po okolicy ogłoszenia ,niestety nikt się nie zgłosił .Mieszkam w Poznaniu na cichej ulicy w czteropiętrowym bloku na parterze .Misia bardzo często wychodzi na dwór .Tak 2-3 razy na dzień .Zazwyczaj nie ma jej ok 1-2 godz .Czasami wychodzi tylko na 10 minut i zaraz wraca .Na mój balkon właściwie często przychodzą różne koty ,i je dokarmiam .Zawsze ,kiedy Misia wraca do domu drapie łapką o szybę od drzwi na balkon i od razu jej otwieram .Kotek lubi przebywać na dworze .Lubi ludzi i nie gryzie .Często przychodzi do mnie do pokoju .a gdy ja zaczynam ją głaskać to aż turla się po podłodze .Nie wiem gdzie mogła pójść .Chodzę od czasu do czasu po okolicy i wołam ją .Niestety nie mam pojęcia gdzie mogła pójść i jeśli nie wróci do jutra to wywieszę ogłoszenia .W nocy nie mogę spać i myślę tylko o tym ,aby usłyszeć upragniony odgłos drapania o szybę .Balkon jest właściwie przez cały czas otwarty .Zamykam go tylko w nocy i gdy gdzieś wychodzę .Kotek nigdy się daleko nie oddalał i zawsze szybko wracał do domu .Na razie tylko siedzę smutny i czekam z Klarą na rękach ,która też jest ostatnio jakaś inna .Kiedy wychodzę na balkon zawołać Misię choćby z balkonu ,to Klarka od razu do mnie podbiega .Ona też tęskni za Misią ,bo obydwa kotki bardzo się lubiły i często spały razem .Boję się ,że powtórzy się historia sprzed czterech lat i nie odzyskam już swojego kotka .Co radzicie mi zrobić i jakich porad możecie mi udzielić ?