Wąsy i rzęsy - niefortunny wypadek

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 14, 2010 18:25 Wąsy i rzęsy - niefortunny wypadek

Witam, mam pytanie co do półrocznej kotki.
Dziecko bez umyślnie obcięło nożyczkami wąsy i rzęsy.. pierwsze dni po tym nic nie jadł nie rozpoznawał, wiadomo, kot posiada tam swoje zmysły, ale mam pytanie czy mu to odrośnie, czy już tak zostanie? Proszę o pomoc, z góry dziękuje, pozdrawiam!

prt

Od: Śro lip 14, 2010 18:17

Post » Śro lip 14, 2010 18:26 Re: Wąsy i rzęsy - niefortunny wypadek

Odrośnie, ale powoli

a dziecku wytłumacz, dlaczego nie powinno tak robić.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro lip 14, 2010 21:37 Re: Wąsy i rzęsy - niefortunny wypadek

O - to ja mam pytanie z tej samej grupy - jednemu z moich tymczasow nadal nie wyrosly jeszcze wasy... ma juz prawie 2 m-ce, jego siostra ma normalne, a maly Tadzio ma takie krociutkie... Zachowuje sie jak normalny kociak w jego wieku - czyli szalony wulkan energii, ale moze te wasy to objaw jakies choroby ?

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Śro lip 14, 2010 21:52 Re: Wąsy i rzęsy - niefortunny wypadek

Miodalik pisze:O - to ja mam pytanie z tej samej grupy - jednemu z moich tymczasow nadal nie wyrosly jeszcze wasy... ma juz prawie 2 m-ce, jego siostra ma normalne, a maly Tadzio ma takie krociutkie... Zachowuje sie jak normalny kociak w jego wieku - czyli szalony wulkan energii, ale moze te wasy to objaw jakies choroby ?

Kocice szybciej dorastają (nie mylić z dojrzałością).
P.S. Kocie wąsy to wibrysy takie same u pań jak i panów (chociaż moja tymczaska ma tak wielkie w porównaniu z całością postury, że wygląda śmiesznie, a mój kocur miał raczej średnie), inaczej wąsy czuciowe - dlatego koty muszą mieć płaskie miseczki.

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21