Gdzie w W-wie można kupić BAYCOX?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 08, 2010 20:20 Gdzie w W-wie można kupić BAYCOX?

Jak w temacie. W mojej lecznicy nie mają. Podobno Baycox jest zarejestrowany dla dużych zwierząt, może dlatego lecznica lecząca małe zwierzęta nie może go kupić.

Przepisali jakiś syrop - Bactrim

I przy okazji pytanie: kiedy wymienić żwirek? po kuracji? przed? w trakcie?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw lip 08, 2010 20:22 Re: Gdzie w W-wie można kupić BAYCOX?

Mam bactrim w tabletkach, mogę odstąpić. Kokcydia macie? Zastrzyków nie chcesz robić?

Kuwety się resetuje chyba codziennie przy kokcydiach, Myszy zapytaj, pamiętam, że to przerabiała.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lip 08, 2010 20:29 Re: Gdzie w W-wie można kupić BAYCOX?

Jana pisze:Mam bactrim w tabletkach, mogę odstąpić. Kokcydia macie? Zastrzyków nie chcesz robić?

Bimbole wyszły w kale pojedyncze kocydia z grupy lsospora. Żadnych objawów na razie nie ma.

O zastrzykach nic nie słyszałam. Ten temat przerabiam po raz pierwszy.

A ten bactrim w tabletkach lepiej wchodzi kotom? Podobno syrop jest ohydny i koty się nim plują.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw lip 08, 2010 20:48 Re: Gdzie w W-wie można kupić BAYCOX?

Dlatego kupiłam tabletki - bo mogę je podzielić i polukrować. I koty nie czują :twisted:

Bactrim kupiłam nie będąc pewna, czy dam radę wstrzykiwać sul-tridin niektórym kotom :wink: No i z tej okazji dowiedziałam się, że to (chyba) działa też na kokcydia, bo rozważaliśmy taką możliwość u rzygających kotów.

Jutro po południu będzie Paulina Altrych, może zadzwoń do niej i dowiedz się? Jakby co - mam też do oddania sporo porcji sul-tridinu, nic tylko robić zastrzyki :twisted: Ale uprzedzam - szczypie.

Izolujecie porządnie Bimbołę? Bo kokcydia się roznoszą cholernie łatwo :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lip 08, 2010 21:15 Re: Gdzie w W-wie można kupić BAYCOX?

Dlaczego lecznica miała by nie móc kupić Baycoxu? 8O Śreniawitów mi normalnie kupowało. Dawno temu dla mnie i ostatnio też widziałam, że mieli. Daleko, ale może zadzwoń? Wszak mogli by i konie leczyć jakby chcieli ;) Lecznica na obrzeżach miasta ma szanse mieć i gospodarskie zwierzęta za pacjentów. Kiedys facet z kurą przyszedł :lol:
Część kotów tym pluła, część łykała znośnie. Potem starałam się syrop z czymś zmieszać. No i ja kilka kociąt miałam, to mniej musiałam wstrzyknąć. Najgorzej się rzucał najgrzeczniejszy Budrys...

Zadziałało, kot z pozytywnym kałem już po pierwszej trzydniowej dawce miał czystą kupę, ale i tak po 2tyg dostały ponownie 3 dni.

Na początku kuwety myłam codziennie, zwirek wywalałam (kupiłam najtańszy betonit) i myłam domestosem bez rozcieńczania. Potem juz co dwa dni bo mnie trafiało ;) I podłogi wodą z domestosem przymywałam.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17