Poznań - bezdomna? ciężarna kotka - prośba o pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 24, 2010 19:47 Poznań - bezdomna? ciężarna kotka - prośba o pomoc

Mam wielką prośbę o pomoc - na mój balkon od jakiegoś czasu przychodzi kotka - wygląda zdrowo, jest mocno nieufna do ludzi, a okolica jest dla kotów raczej przyjazna, więc chwilowo poprzestałam na dokarmianiu, a w międzyczasie próbowałam się zorientować czy nie jest tylko kotką wychodzącą (mieszkam w dzielnicy willowej). Ale dzisiaj zauważyłam, że chyba jest kotna :( Chyba, bo ja się na tym po prostu nie znam. Nie udało mi się zrobić zdjęcia jej sylwetki. I teraz nie wiem co dalej? nadal nie wiem czy to nie jest czyjaś kotka, bo nie udało mi się wyśledzić gdzie chadza.. Jeśli jest w ciąży to jestem za sterylką aborcyjną ale nie mam na to pieniędzy :oops: , natomiast mogłabym ją potem u siebie przetrzymać - może ktoś ma do odstąpienia talon na sterylkę? No i musiałabym pożyczyć od kogoś jakąś łapkę bo choć przychodzi mi na balkon to jest bardzo płochliwa. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś bardziej doświadczony pouczył mnie co i jak :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36