Wymioty.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 05, 2010 9:27 Wymioty.

Byłam wczoraj z moją 3 miesięczną kotką u weterynarza na drugim szczepieniu. Przez następne 2 godziny było normalnie, jak przed szczepieniem, ale potem była jakaś osowiała, nie chciała się bawić nawet ulubioną myszką, ani nie chciała jeść ulubionego tuńczyka, nie jadła, ani nie piła nic od około 20 godzin. Jakieś 15 minut temu zwymiotowała. Jest kotem domowym i nie wychodziła na dwór nie licząc przeniesienia w koszyku do weterynarza, więc nie najadła się żadnego zielska bo w domu mam rośliny tylko w salonie gdzie kot wstępu nie ma. Czy to szczepienie mogło mieć jakiś związek z wymiotami? I co mam robić, iść do weterynarza czy po prostu to zignorować?

Mary27

Od: Sob cze 05, 2010 9:13

Post » Sob cze 05, 2010 9:35 Re: Wymioty.

wg mnie isc do weta
odwodnienie jest bardzo groźne dla kota, a ona nie pije juz dlugo. zlap skore na karku i pociagnij do góry, jesli po puszczeniu faldka od razu 'rozpłaszcza' sie na kocie to jest jeszcze ok, jesli zostaje przez chwile w gorze - od razu do weta, kota trzeba nawodnić i zdiagnozowac
powodzenia! trzymam kciuki za zdrowie kici!

sasza925

Od: Pon maja 31, 2010 22:06

Post » Sob cze 05, 2010 9:43 Re: Wymioty.

Czy gdyby Twoje dziecko mialo podobne objawy po szczepieniu pytalabys na forum czy isc z nim do lekarza? No chyba raczej nie, Kot tak samo czuje jak my wiec wszystko zalezy od Twojego stosunku do niego.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09