Kot, który lubi podróże - czy to możliwe?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 04, 2010 14:40 Re: Kot, który lubi podróże - czy to możliwe?

ale tu mało kto siedzi w domu ;) , zwłaszcza że na koty zarobić trzeba ;)
no i mało kto ma jednego kota :lol: , ja mam szóstkę, niewychodzącą, ale mam fajny balkon - to im musi wystarczyć :wink:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw mar 04, 2010 14:41 Re: Kot, który lubi podróże - czy to możliwe?

anna3101 pisze:Postanowiłam, że spróbuję. Basieńka jest bojaźliwa, ale strasznie ciekawska, i spacery na smyczy lubi. Zamówiłam jej przysmaki, przeczytałam książkę o tym, jak za pomocą przysmaków uczyć kota różnym rzeczom. Za pół roku będzie raport o postępach lub rezygnacji z pomysłu. Na siłę nie będę nic robiła, jeżeli będzie się stresowała - to trudno, będę siedziała z nią w domu, zresztą, generalnie lubię być w domu :)

Nie popadajmy w przesade rowniez, jasne ze kot to wyrzeczenia i odpowiedzialnosc, ale nie mozna calkego swojego zycia poswiecac dla futrzaka, jak raz w tygodniu wrocisz do domku i ja nakarmisz a pozniej polecisz na miasto to nic jej nie bedzie..troche poteskni ale da rade, i przyzwyczai sie ze Pani tez czasem musi odsapnac :mrgreen: :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 22, 2010 9:22 Re: Kot, który lubi podróże - czy to możliwe?

Witam!

Chciałam podzielić się doświadczeniem. Otóż od miesiąca moja kicia wychodzi na smyczy na spacery, prawie codziennie. Najpierw się bała, a teraz tak się przyzwyczaiła, że nie mam mowy o tym, żeby z nią nie wyjść :) Siedzi koło drzwi i miauczy, dopóki nie ubiorę ją w szelki i smycz. Wtedy uspokaja się i niecierpliwie kręci się koło drzwi :) Chyba była w poprzednim życiu psem :) Jest bardzo dzielna, spokojnie czeka, aż szelki zostaną założone, sama już schodzi i wchodzi z 3 piętra na dół i z powrotem i coraz lepiej i cierpliwiej znosi mycie łap i ogona po spacerze. Chodzi też coraz dalej: na początku siedziała tylko koło klatki schodowej, teraz zwiedziła już pół osiedla.

Jestem dumna z mojej dziewczynki :) Wcześniej nie wierzyłam, że koty lubią się uczyć nowym rzeczom, ale teraz już wiem, że tak!

Pozdrawiam,
Ania

anna3101

Od: Pon sie 03, 2009 20:06

Post » Czw kwi 22, 2010 10:56 Re: Kot, który lubi podróże - czy to możliwe?

Gratulacje :!:

Teraz tylko pamiętaj, żeby nie mieć do niej pretensji jak będzie śpiewać pod drzwiami nie przejmując się Twoimi planami i możliwościami :D

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

[poprzednia]