Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 06, 2010 9:34 Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

Moja 11 letnia, niepełnosprawna Kropcia, po 4 miesiącach przerwy zapadła znów na zapalenie pęcherza i nerek. Już w zeszłym roku ledwo ją wyciagnęlismy z takej choroby, po 3 miesiącach leczenia convenią i na koncu unidoxem i teraz znowu. :(

Robiliśmy antybiogram. Wyszła w 2 labach ta sama bakteria kałowa i nie można jej niczxym wytłuc. Wczesniej miała podawanych kilka antybiotyków kolejno.Po kilku dniach wet odstawiał i podawał inny, bo był bezskuteczny.

Kiedys po podaniu leku poprawa była po 3-4 dniach , a teraz.... Tyle lepiej, że prawie nie ma w moczu leukocytów i ph poprawiło się do 6,5, jednak erytrocytów jest 4+ i nabłonki nerkowe.

Kropcia ma PNN i tak długi stan zapalny zniszczy jej nerki. Napiszę dzisiaj z prośba o konsultację do dr. Agnieszki Neski z Konstancina. Rozmawiałam z nią już telefonicznie.

Może ktoś ma jakieś rady i uwagi? Ja już jestem totalnie zrozpaczona.Chcę ratowąć kotkę, bo dobrze się czuje, jest pogodna, wesoła, ale nerki i pęcherz..... Ona ma powiększony pęcherz i spastyczny. zalega jej mocz. Odciskamy ją często, ale w tygodniu nie da rady- przez 9 godzin wysika tyle ile wysika, bo jesteśmy w pracy.

Wszelkie rady i pomoc cenna!!!!!RATUNKU!!!!!!

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Wto kwi 06, 2010 9:55 Re: Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

Ja nic doradzić nie potrafię, ale chciałam tylko napisać, że pomysł, żeby napisać do Doktor Neski jest bardzo dobry - ona nie jednemu kotu pomogła, na miau wiele osób konsultuje swoje nerkowce u niej, my naszą Patunię także prowadzimy pod jej dyktando w ustaleniu z naszym wetem.
Zaciskam :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto kwi 06, 2010 10:07 Re: Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

A mocz był pobrany prosto z pęcherza?
Na antybiogramach wyszło wprost wskazanie do conveni bez alternatywy? Pytam bo ten antybiotyk jest przeciwskazany przy pnn.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto kwi 06, 2010 10:35 Re: Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

No właśnie, chciałam zapytać o to samo, co Liwia...
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto kwi 06, 2010 11:15 Re: Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

Mocz był pobrany metodą " środkowego strumienia". Nie nakłuwalismy pęcherza.

Conwenią kot był leczony w zeszłym roku. Obecnie dostaje synulox i marbocyl.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw kwi 08, 2010 14:35 Re: Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

Rozważcie może UrinoVet.
Tylko z nim trzeba ostrożnie, by nie zakwasić kota za mocno.

U nas chyba zdał egzamin. :wink:
A byłam totalnie załamana wiecznymi nawrotami i posikiwaniem po kątach.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=109369

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Czw kwi 08, 2010 14:44 Re: Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

ja tylko mogę napisać, ze u mojego
chorego na idiopatyczne zapalenie pęcherza ruru (ale nereczki zdrowe)
pomogła min. autoszczepionka
antybiotyki działały na krótko i wciąż były nawroty
byłam już zrozpaczona i w akcie desperacji zaczęłam szukać metod alternatywnych,
-no i pomogły teraz już od roku jest spokój, odpukać
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon kwi 19, 2010 0:16 Re: Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

Zaznaczę do przeczytania, jutro zaczynamy leczenie :?
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Pon kwi 19, 2010 13:53 Re: Chory pęcherz i nerki - bezskuteczne leczenie.Pomocy!

Zakocona, co z kotką?

Zakocona pisze:Moja 11 letnia, niepełnosprawna Kropcia, po 4 miesiącach przerwy zapadła znów na zapalenie pęcherza i nerek.
Robiliśmy antybiogram. Wyszła w 2 labach ta sama bakteria kałowa i nie można jej niczxym wytłuc.

Skoro nie można wytłuc, to może trzeba zmienić podejście. :idea:
Może należy zahamować ich rozwój i wypłukać... np. preparatami żurawiny. :mrgreen:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58