Kotka mnie... obsikała. Szok

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 10, 2010 13:00 Kotka mnie... obsikała. Szok

Moja kotka którą mam od prawie 3 lat nigdy nie robiła takich rzeczy więc jestem zdezorientowana.
Kotka jest wysterylizowana.
Kiedyś przyłapałam ją na tym jak wysikała się do pudełka zamiast do czystej kuwety.

Kuwete sprzątamy na bieżąco i zmieniamy żwirek nawet częściej niż trzeba... no ale ostatnio zmieniliśmy jej żwirek z kamiennego na taki drewniany.

Z reguły była bardzo czysta i nigdy nie zdarzały jej się takie wybryki, ale ostatnio robi to coraz częściej - najpierw na kołdrę mojego męża, a dzisiaj na mnie jak siedziałam na łóżku.

Dziwna sprawa bo my tego kota bardzo kochamy, nigdy jej nie karzemy, nie krzyczymy na nią... poświęcamy jej wiele uwagi bo ona się jej codziennie domaga (jest towarzyska bardziej niż piesek).

Proszę pomóżcie znaleźć przyczynę dziwnego zachowania :(

Kotka_Trzpiotka

Od: Sob kwi 10, 2010 12:51

Post » Sob kwi 10, 2010 13:09 Re: Kotka mnie... obsikała. Szok

Kotka_Trzpiotka pisze:ostatnio zmieniliśmy jej żwirek z kamiennego na taki drewniany.

Na początek spróbuj wrócić do poprzedniego żwirku, tego samego jaki sypałaś wcześniej. (Może kotka protestuje przeciwko takiej zamianie.)
Jeśli to nie pomoże, wskazana jest wizyta w weterynarza - badanie moczu, ew. także krwi. Kicia może mieć problem z pęcherzem lub nerkami.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob kwi 10, 2010 14:20 Re: Kotka mnie... obsikała. Szok

Moja Minia leje po dywanikach, butach, ciśnieniomierzach...
Pojawiało się to wcześniej , ale wtedy wyszły problemy z wątrobą , która teraz jest ok.
Dalej lała.
Rutynowo co roku ją teraz badamy, bo ma 11lat i znaleźliśmy u niej problem z nerkami...ma wysoką, dość ,kreatyninę i mocznik.

Może zbadaj ją, morfologię, mocznik , kreatyninę zrób.
Badałaś ją już kiedyś ? Jakie wtedy były wyniki?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23