zagineła kotka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 09, 2010 21:51 zagineła kotka

Witam mam problem otóż 3 dni temu zagineła mi kotka:( miała około 1.5 roku a była ze mna 7 miesięcy nie była zapłodniona nigdy zawsze latała po dworzu ale nie na noc zawsze w dzień i zawsze wracała do domu zjeść itp na nic i właśnie 3 dni temu dostała ruji i o 12 w nocy wypuściłem ja bo stasznie miałczała i od tamtego czasu nie wróciła czy jest szansa że wróci?;( mieszkam w takim mniejszym mieście

sopel667

Od: Pt kwi 09, 2010 21:43

Post » Pt kwi 09, 2010 21:58 Re: zagineła kotka

Jeśli przeżyje to jest szansa, że wróci. Kotką rządzą obecnie hormony. Dlaczego nie Ty rządzisz?
Zupełnie nie rozumiem na co liczyłeś wypuszczając kotkę z domu, gdy była w trakcie rui?

Przemyśl szybką sterylizację kotki, jeśli wróci.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt kwi 09, 2010 22:02 Re: zagineła kotka

hej, napisz w temacie, z jakich okolic jesteś, podaj opis koteczki, już zrób ogloszenia..
szansa jest lub jej nie ma w takiej sytuacji...
w czasie rui to raczej malo rozsądnie wypuszczać.. chyba masz niewiele doświadczenia z kotkami, proszę pocztaj ABC.. mam nadzieję, że koteczka wróci.. ale co dalej zamierzasz w podobnej sprawie? dlaczego jej nie sterylizowałeś?
jeśli tego nie zrobisz, pragnienie kotki się pewnie powtórzy... a każde wyjście to zagrożenie zdrowia lub życia...
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt kwi 09, 2010 22:06 Re: zagineła kotka

tak była w trakcie .no to po prostu było męczące myślałem że wróci. to znaczy że może wrócić i ile trwa ruja taka?

sopel667

Post » Pt kwi 09, 2010 22:10 Re: zagineła kotka

myśle że poczekać do 2 tygodni.wiem teraz sie to nie powtórzy a nie stelizowałem bo wogóle nie wiedziałem co to

sopel667

Post » Pt kwi 09, 2010 22:16 Re: zagineła kotka

sopel667 pisze:tak była w trakcie .no to po prostu było męczące myślałem że wróci. to znaczy że może wrócić i ile trwa ruja taka?

Jesteś pewien, że myślałeś? Skoro miała rujkę, to chyba nie myślałeś, że chce skoczyć do kina?
Co zrobisz jak kotka wróci? Myślałeś? Bo będzie ciężarna?
O ile w amoku amorów nie rozjedzie jej samochód...

Mam nadzieję, że jednak wróci. A Ty ją wysterylizujesz. Bo tak się robi odpowiedzialny opiekun.
Przegryź problem.
Trzymam kciuki za bezpieczny powrót do domu.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pt kwi 09, 2010 22:21 Re: zagineła kotka

sopel667 pisze:myśle że poczekać do 2 tygodni.wiem teraz sie to nie powtórzy a nie stelizowałem bo wogóle nie wiedziałem co to

2 tygodni? a skąd ten wymiar? na co chcesz czekać? wierzyć mi się nie chce, że masz tak podstawowe braki wiedzowe... no ale wszystko mozliwe na tym padole!! wróci lub nie wróci.. taka odpowiedź.. bo jaka może być inna?
zrobiłeś ogłoszenia? że kotka zaginęła? jakieś działania poszukiwawcze?? ehhhh...
Ty chyba troll jesteś, no nie???
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt kwi 09, 2010 22:34 Re: zagineła kotka

jak będzie cięznarna to będe miał wiecej kotków:) no jak jeśli nie to wysteriluje ją

sopel667

Post » Pt kwi 09, 2010 22:36 Re: zagineła kotka

Bez przesady. Proszę Was bo ostatnio przy takim podejsciu prosta droga do zniechecenia ludzi..

Sopel- STERYLIZACJA to zabieg chirurgiczny ktory ma na celu zabezpieczenie DOŻYWOTNIE kotki przed zajściem w ciąże a takze przed ROZMAITYMI chorobami na ktore sa narazone kotki nie sterylizowane ( ropomacicze, nowotory) i to nie jest czcze gadanie. FAKTY kotki nie sterylizowana sa na to wszystko narazone.

I BŁAGAM CIE NIE GADAJ GŁUPOT. WIECEJ KOTÓW?!?!?! Jestes gotowy posiadac powyzej 5 kotów??? Uwierz mi odchowywałam taka 5 i nawet nie wiesz jakie to koszty i problemy!! A znalesc im domy nie jest łatwo, jakby sie wydawało!!

No i robimy co mozemy by nie powoływac na swiat kolejnych i kolejnych kotow bO ZOBACZ ILE ICH JEST W SCHRONISKACH SKAZANYCH NA SMIERC! Jak nie wiesz przejedz sie do najblizszego i zobacz te smutne i brudne koty ktorych nikt nie chce!

Jak kotka wroci, obseruj ją. Jak zaszła KONIECZNIE zrob jej sterylizacje aborcyjna. Uwiez mi nei chcesz odchowywac tych kociat i szukac im bez konca domów. Nie chcesz chyba tez stracic kotki przy porodzie co sie zdarza?

WYSTERYLIZUJ.

Czytaj forum duzo ty pomocnych informacji.

Trzymam kciuki by sie znalazła.

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33