znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 01, 2010 16:58 znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

Śledzę forum już od dłuższego czasu ponieważ szykuję się do adopcji kota. Dzisiaj przypadkiem natknęłam się na takie ogłoszenie i aż serce mi stanęło. Nie wiem nawet skąd są kotki bo do wieczora jestem bez telefonu. Nie znam nawet żadnych szczegółów. Jedyne co wiem to, że te kotki potrzebują pomocy i mam nadzieję, że znajdą się tu jakieś dobre duszyczki które im pomogą :(

http://www.petworld.pl/ogloszenie/koty/ ... otki/13879

Zastanawiam się też czy jest to tylko pusty szantaż ze strony właścicieli czy nie bo szczerze mówiąc nie wiem czy tego typu ogłoszenia są na porządku dziennym. Bardzo was proszę o opinie.

upapa

Od: Czw kwi 01, 2010 16:30

Post » Czw kwi 01, 2010 17:12 Re: znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

:cry: :cry: :cry: :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 01, 2010 17:48 Re: znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

Pierd ... debile.Zamiast wysterylizować kotkę to ogłaszają całemu światu że za ich błędy zapłacą kociaki. Więcej niecenzuralnych słów mi się ciśnie ale biorę na wstrzymanie bo by mnie od razu zbanowano :evil: :oops:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Czw kwi 01, 2010 18:09 Re: znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

Boże jak tak można . . .

kociczk101

Od: Nie mar 07, 2010 10:33

Post » Czw kwi 01, 2010 18:26 Re: znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

:!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw kwi 01, 2010 18:49 Re: znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

Upapa,

Tak, tego typu "ogłoszenie" to okrutny szantaż emocjonalny i chwyt poniżej pasa :? 8O

Może najlepsza opcją byłaby rozmowa z "opiekunami", i zapewnienie, że maluchy szybko znajdują domy, jeżeli zrobi im się fajne zdjęcia i umieści np. na allegro (ogłaszając je w mniej drastyczny sposób). Wiem, wiem, cięzkie zadanie, ale tak właśnie jest.

Przez 2 miesiące minimum maluszki powinny przebywać z matką.

A tak zupełnie na marginesie. Może to nie przypadek, że trafiłaś na to właśnie ogłoszenie? To nie my znajdujemy koty, ale one nas znajdują, ktoś kiedyś stwierdził 8)
Aha, jak forum dowiedziono po tysiąckroć, dwa koty lepiej chowaja się niż jeden. A obserwowanie ich wspolnych harców to niepowtarzalna frajda. Zapraszam do lektury kociego ABC.

Trzymam kciuki...

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Czw kwi 01, 2010 19:18 Re: znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

Agalenora, mam już dwie kocice jedną od 11 lat( od początku ze mną) i jedną ok 6 letnią przygarniętą rok temu z dworu kocice, wcześniej miałam też 2 ze schroniska, niestety przygarnęłam już chore i potem odeszły :( Także znam się na kotkach troszkę :)

Dwa lata temu wyprowadziłam się z domu i mieszkam z TŻ-etem, ale nie mamy własnego mieszkania także mimo miłości do kotów jeszcze zastanawiamy się czy na pewno damy radę zapewnić im odpowiedni dom. Na pewno mogłabym te kociaki wziąć na tymczas i spróbować znaleźć im dom, ale jak na złość jestem teraz sama w domu rodzinnym, z mieszkania zapomniałam ładowarki, a na domowym zablokowane połączenia na komórkę. Miała dziś przyjechać moja mama, więc myślałam, że dam radę zadzwonić od niej, ale póki co jej nie ma. Napisałam, więc maila do właścicielki i mam nadzieje, że odpiszę :(

upapa

Od: Czw kwi 01, 2010 16:30

Post » Pt kwi 02, 2010 13:02 Re: znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

Często się z tym spotykam - ze strony niereformowalnych karmicielek. Kiedyś rzucałam się ratować kociaki, i po kilku miesiącach sytuacja się powtarzała, no bo po co wysilać się i sterylizowac kotkę, jeśli zmożna znaleźć kogoś, kto kociaki zabierze - czyli bez wysiłku karmicelka-rozmnażaczka osiagala cel - pozbywala się problemu = kociaków.mb.

Teraz odpowiadam, że uśpienie kociaków obciąży sumienie osoby usypiającej.
Zdarza się, że po kilku tygodniach mam telefon z prośbą o pomoc w wysterylizowanie kotki.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt kwi 02, 2010 13:07 Re: znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

Najlepiej byłoby wymóc sterylizacje kotki niejako "w zamian" za szukanie domu maluchom...
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pt kwi 02, 2010 16:54 Re: znalezione ogłoszenie - chcą uśpić kociaki PILNE

Kociakom nic nie będzie, znalazły się już 3 domki chętne na maluchy, ale kociaczki mają ponoć do nich pójść dopiero jak skończą 8 tygodni. Więc jeszcze jeden maluch jest "niezagospodarowany", jakby ktoś chciał :wink:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15