Pomocy! Kociaki ze stacji paliw - Stargard Szczeciński

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie mar 07, 2010 13:21 Pomocy! Kociaki ze stacji paliw - Stargard Szczeciński

Proszę o pomoc, podpowiedź co mogę zrobić...
Na stacji paliw pod Stargardem mieszkają 3 kociaki (ok. pół roczne) ich starszy brat (chyba brat) i mamuśka. Mamuśka już jest znowu kotna!!
Na stacji pracuje moja koleżanka, która na wieść o tym, że szukam kociaka do adopcji "zaprosiła" mnie na stację. Właśnie wróciłam. Koty podchodzą tylko do miski ale nie dają się złapać, z wyjątkiem mamuśki, która mieszka sobie w sklepie stacji. Niby wszystkie koty wyglądają dobrze ale tak nie może zostać. Kotka przynosi po 2 mioty w roku, które się później dalej mnożą w okolicznych wioskach. Teraz jest znowu kotna. Co mogę z tym zrobić?? Czy i gdzie mogę zabrać te kotki? Czy TOZ może je wysterylizować? Kotki do lata MUSZĄ zniknąć. Właściciel baru przy stacji latem zrobi ogródek i powiedział, że będzie musiał je wywieźć. Wygląda na miłego człowieka i nie chce im zrobić krzywdy, ale jego pomysłem była jakaś wioska. Jak mogę pomóc w tej sytuacji?

Jednego kocurka sama wezmę jak tylko mi zaufa i da się złapać.
Ostatnio edytowano Nie mar 07, 2010 15:47 przez OlaEm, łącznie edytowano 1 raz

OlaEm

Od: Pt lut 26, 2010 20:05

Post » Nie mar 07, 2010 13:56 Re: Kociaki ze stacji paliw - Stargard Szczeciński

Kotka musi byc ciachnieta. Podrzuce!
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Nie mar 07, 2010 15:00 Re: Pomocy! Kociaki ze stacji paliw - Stargard Szczeciński

Kocurki też wkrótce powinny stracić jajka. Myślę, że przynajmniej 2 kociaki to chłopcy. Jestem w stanie dowieźć kotkę gdzie trzeba... tylko gdzie? Szczeciński TOZ robi takie rzeczy na dzikuskach?

OlaEm

Post » Nie mar 07, 2010 15:54 Re: Pomocy! Kociaki ze stacji paliw - Stargard Szczeciński

Skontaktuj sie z kims ze Szczecina, ja jestem z Warszawy :(
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Nie mar 07, 2010 16:53 Re: Pomocy! Kociaki ze stacji paliw - Stargard Szczeciński

No właśnie dlatego wpisałam nazwę miasta w temacie. Miałam nadzieję, że ktoś nas tu znajdzie. No trudno, podjadę w tygodniu do TOZu, może mi pomogą.

OlaEm

Post » Nie mar 07, 2010 17:05 Re: Pomocy! Kociaki ze stacji paliw - Stargard Szczeciński

W szczecinskim TOZie bezdomniaki sterylizuje sie za darmo .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09