Mam dwie kotki obie w czerwcu skończą 4 lata,z jedna mam problem.Od jakiegoś czasu sika na dywaniki lub kocyki dla dziecka które leżą na podłodze.Moja córcia ma 11 miesięcy i początkowo myślałam,ze kocica jest zazdrosna bo nie poświecam jej tyle czasu ile by chciała.Zaczelismy trochę więcej bawic się z kotem i była chwilowa poprawa ale ostatnio co wypiorę i wysuszę zmoczone rzeczy zaraz są mokre.Dodam,że sąsiadka ma kocura,który mieszka tutaj dłużej niż my,którego sie boją moje koty.Byłam u weterynarza,obecnie Lamia dostała antybiotyk i lek p/bólowy bo ewidentni cos jej dolega,ale do tego jest mocno zestresowana.Po przeprowadzce,rok temu do nowego domu zainstalowalismy Feliway,żeby kotom ułatwić adaptację do nowego miejsca i zaakceptowanie nowego członka rodziny.
Może macie jakieś rady jak pomóc kotu sie zrelaksować,odstraszyć kota sąsiadki,dodam,że koty są wysterylizowane,
weterynarz powiedziała mi,że jak wyleczymy kotkę i problem będzie nadal istniał to może mi umówic wizytę ze specjalista od zachowania kotów