Wymioty!POmocY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2004 23:06 Re: jak najszybciej

Miała - zastanawiałam się nad rodzajem karmy i nad tym, co zrobić, jeśli kot nie będzie chciał jeść leczniczej - czy mam ją zmusić, zastosować metodę "na głodnego"? U kotów tak nie wolno.

No, i prawda. Decydujące przy wyborze diety, to to czy kot ją zje.
To inna sytuacja. Wtedy chodziło o potencjalne przegładzanie kota "bytowe", wymuszanie wyboru. Nie dałoby to skutków, poza wyniszczeniem kota.
Natomiast co innego - jak kotek ma wymioty (czy biegunkę) i może się odwodnić.
Obie te sytuacje zresztą powinny trwać jak najkrócej, jak to tylko możliwe. Karmę trzeba zmienić i szukać dotąd, aż kotek załapie i zasmakuje. A z tą drugą - jak najszybciej zacząć kotka leczyć.[/quote]

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pt maja 07, 2004 23:14 Re: jak najszybciej

zosia&ziemowit pisze:Natomiast co innego - jak kotek ma wymioty (czy biegunkę) i może się odwodnić.

I dlatego przy wymiotach/ biegunce utrzymujacych sie, i wystepujacych wiecej niz raz, nalezy isc do weta. Kot zwykle dostaje kroplowke, ktora w jakims stopniu zastepuje mu jedzenie. Niemniej jednak upieram sie, ze jesli wystepuja :inne niz zwykle" objawy, trzeba jak najszybciej do weta

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt maja 07, 2004 23:32

Niemniej jednak upieram sie,

No, ja też przy tym bym się uparł, od pierwszego zdania
zosia&ziemowit pisze:Jak najszybciej pokazać weterynarzowi.
:)[/quote]

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Nie maja 09, 2004 11:12

Bylysmy u weta i najprawdopodobniej byla to reakcja po szczepieniu. Od piatku jest juz dobrze :D i caly czas bardzo duzo je. W kazdym razie zadnych dolegliwosci juz nie ma. Wet nawet nic jej nie podawal bo twierdzil ze nia ma sensu, skoro kotka duzo je, pije i ma sie dobrze. Ale najadlam sie strachu :roll: Na szczescie wszystko jest w porzadku :!:

HiPnO

Od: Pt kwi 25, 2003 18:47

[poprzednia]