przygarne kociaka (kuj-pom) - kotek juz znaleziony :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2004 17:45 przygarne kociaka (kuj-pom) - kotek juz znaleziony :)

Witam ;)

No wiec.. szukam kociaka ;) Mam na mysli kotka w wieku 10-12 tygodni, czyli prosto od matki :)

Jakiego kotka bym chcial:
Chcialbym zeby byl to zwykly kotek 'rasy domowej' w kolorach bialo-pomaranczowych, czyli taki jakis rudo-bialy :) ewentualnie kolorystyka na wzor rosyjskiego niebieskiego :)
Plec nieistotna, raczej istotniejsze jest by byl krotkowlosy

Dlaczego warto mi powierzyc kotka:

Bo mieszkam poza miastem, w domku jednorodzinnym ze spora, ogrodzona dzialka, przy lesie i jednoczesnie przy wodzie, w odleglosci 100 metrow od domku mam tylko jednego sasiada, dzialka znajduje sie w odleglosci okolo 400 metrow od ulicy, w dodatku ulicy szerokosci jednego normalnego pasa :).

Docelowo chcialbym zwierzaka wychowac na kotka domowego, ale z mozliwoscia wyjscia, gdy sam jestem na dworzu :) (sterylizacja by nie wpadl na pomysl jakis ucieczek na kilka dni :) )

Jestem w stanie odebrac kotka z:
* Calego wojewodztwa kuj-pom
* Ewentualnie inne miasta : Koszalin, Kolobrzeg,

Data odebrania kotka:
* Kotka chcialbym mniej wiecej pod koniec czerwca, gdyz teraz czeka mnie przeprowadzka, czyli takowy kotek powinien niedawno przyjsc na swiat lub niedlugo planuje pojawic sie "wsrod nas"

pozdrawiam :)

p.s. dziekuje za podsuniecie pomyslu na taki post ;)
Ostatnio edytowano Pt maja 07, 2004 7:54 przez lucid, łącznie edytowano 1 raz

lucid

Od: Śro maja 05, 2004 14:25

Post » Czw maja 06, 2004 17:49

8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Czw maja 06, 2004 18:31

eve, dziekuje bardzo :D

Lucid, mam 2 rude malenstwa:

http://upload.miau.pl/6083.JPG

Do odebrania beda pod koniec czerwca/ na poczatku lipca, wlasnie skonczyly tydzien i zaczynaja im sie otwierac oczka :)
Pochodze ze Swiecia i tam mam rodzine wiec dowoz do Bydgoszczy to zaden problem :D

Jesli bedziesz zainteresowany, odezwij sie prosze :)

Pozdrawiam!
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Czw maja 06, 2004 19:57

dzieki ;) jestem za i jak najbardziej pisze sie na jednego kociaka :)

Sledzilem twoj watek, ale z tego co wywnioskowalem to oba rude juz ktos wczesniej 'zamowil' dlatego nawet tam sie nie odezwalem :)

lucid

Post » Czw maja 06, 2004 20:10

lucid pisze:dzieki ;) jestem za i jak najbardziej pisze sie na jednego kociaka :)

Sledzilem twoj watek, ale z tego co wywnioskowalem to oba rude juz ktos wczesniej 'zamowil' dlatego nawet tam sie nie odezwalem :)

Dziewczyny wyrazily tylko wstepne zainteresowanie, Nika czeka na ostateczne okreslenie plci :D Ja bym najbardziej chciala zeby kotki od poczatku byly "czyjes"- odeszloby mi duzo stresu zwiazanego z lekiem o ich przyszlosc :D

Reszta- na priv :)
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Pt maja 07, 2004 7:29

Ja tylko chciałam że takie przedstawienie się jako przyszły koci opiekun powinno służyć za wzór 8) Nie trzeba wyciągać każdej informacji, wszystko jest od razu napisane.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt maja 07, 2004 7:42 Re: przygarne kociaka (kuj-pom)

lucid pisze:p.s. dziekuje za podsuniecie pomyslu na taki post ;)

No widzisz :) i podzialalo :)
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pt maja 07, 2004 7:52

podzialalo ;) teraz juz planuje budowe wlasnego kocieko drzewka (przeciez te ceny sklepowe sa choore!!)

Juz sobie zaplanowalem 2 pienki u podstawy, jakas plastikowa rurke owinieta grubym sznurem i u gory miejsce dla kotka na polozenie sie bo wyczytalem ze kociaki cos takiego lubia :)

Ale przydaloby mi sie kilka rad - czy kore z pienkow powinienem zdjac ? czy moge zostawic ? zakladam ze drzewko bedzie do pokoju wiec chyba zdjac, bo kot predzej czy pozniej sam ja zdejmie, prawda? :)

No i czy ten sznur moge po nawinieciu "psiknac" sobie lakierem na inny kolor, by ladniej pasowal, czy raczej nie bo kotek takie sznurowate drzewka nie tylko drapie, ale takze 'gryzie' ? :)

pozdrawiam :)

a i jeszcze jedno! gdzie jest granica?! tzn skad mam wiedziec czy moj kot pokona taka konstrukcje by dostac sie na sama gore ?:)

lucid

Post » Pt maja 07, 2004 8:00

lucid, kot potrafi wszystko i pokona kazda granice :lol: Nawet jesli jest slodka fajtlapa :)
Z drzewkiem to swietny pomysl, kory lepiej nie obrywaj (i tak predzej czy pozniej "sama" spadnie :wink: ). Specjalny sznurek sizalowy jest chyba dosc drogi, ale jakis inny tez powinien byc dobry. Raczej go nie maluj, bo farba dlugo sie nie utrzyma a moze byc szkodliwa dla kota.
Poleczka na gorze to dobry punkt obserwacyjny :lol:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Pt maja 07, 2004 8:01

Tak szybciutko - moja kotka drapak lize. Co jakis czas wylizuje sizal. Jesli Twoj by mial takie sklonnosci, to moze cos sie stac zlego.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pt maja 07, 2004 8:23

OK pomysl ze sprayem odpada :) to dorwe jakis fajny sznur :) ale jeszcze jedno pytanie:

moni_citroni pisze: Specjalny sznurek sizalowy jest chyba dosc drogi, ale jakis inny tez powinien byc dobry.

Ale nie ma przeciwskazan bym owinal zwyklym grubym sznurem (grubym tzn z 1 cm srednicy ;) cala rurke (np pcv ::) ), zwyklym czyli takim 'najnormalniejszym' kupionym w markecie typu 'dom i ogrod'
juz sobie wyborazalem ze fajnie by wygladaly rosliny wkomponowane w takie drzewko, ale cos mi sie o uszy obilo ze kot i rosliny doniczkowe to takie.. srednio-madre polaczenie :)

ojej ale juz mam inny plan :) w salonie mam strasznie wysoko do sufitu.. ponad 3,5 metra.. zeby tam zrobic na scianie system 'drabinkowy' dla kociaka a u gory miejsce na obserwacje :) to by mial.. ale tu juz nie bedzie latwo bo bedzie trzeba jakos rodzicow przekupic :) no narazie ten pomysl pojdzie do 'poczekalni' niech chociaz kilka miesiecy pomieszkaja w salonie takim jakim go sobie wybudowali :)

lucid

Post » Pt maja 07, 2004 12:28

Jeszcze jedno pytanko ;)

http://store7.yimg.com/I/yhst-3262198673539_1783_353454

Na wzor tego drzewka, warto robic kociakowi taka 'bujawke' ? Tzn bedzie z tego korzystal ?:)

lucid

Post » Pt maja 07, 2004 12:38

Nie wiem czy kot bedzie z tego korzystal, ale drzewko wyglada na baardzo drogie :wink:
Zagladales juz na strone wiklinki ? Tam sa fajne modele w rozsadnych cenach http://www.wiklinka.home.pl/
Sznurek chyba moze byc obojetnie jaki, byle nie ten bialy, gladki, plastikowy.
W markecie kupisz napewno sznurek naturalny, w jasnym kolorze, szorstki. A moze nawet sizalowy znajdziesz ? :)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17