Kotka chora na FIP pomożcie leczyc!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 09, 2010 20:11 Kotka chora na FIP pomożcie leczyc!

Kochani nasza kotka zachorowała na Fip ma 5 miesięcy i wysieowa postac choroby...dzis dostała interferon ale wiem , ze jest jakas specjalna metoda leczenia tym lekiem stosowana przez weterynarzy amerykańskich....prosze piszcie i pomóżcie nam, w domu rozpacz...wiem , ze rozumiecie.... kazda rada nam będzie nieocenioną pomocą Joanna i Mirek jesli potrzeba podajcie tel. to zadzwonie... szukamy kazdego ratunku!

czarnaniusia

Od: Wto lut 09, 2010 19:57

Post » Wto lut 09, 2010 20:24 Re: Kotka chora na FIP pomożcie leczyc!

podrzucę!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lut 09, 2010 20:25 Re: Kotka chora na FIP pomożcie leczyc!

Jakie badania były robione? Jakie są wyniki krwi? Czy był pobierany płyn z brzuszka? Czy weci są pewni diagnozy? Jeśli tak to na jakiej podstawie? Musisz napisać więcej szczegółów.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto lut 09, 2010 20:30 Re: Kotka chora na FIP pomożcie leczyc!

Sylwka pisze:Jakie badania były robione? Jakie są wyniki krwi? Czy był pobierany płyn z brzuszka? Czy weci są pewni diagnozy? Jeśli tak to na jakiej podstawie? Musisz napisać więcej szczegółów.

Leczona jest od 3 stycznia antybiotyki bonajpierw byly tylko biegunki i wymioty, jednoczesnie zabkowała....była poprawa i odrobaczano ją dwa razy...ostatnio Bactrim....a od 3 dni spuch ł brzuch było USG i jest plyn.... wyeliminowano badaniem testowym zakaźna anemie kotów....krew poszła dzis do szpitala w Lodzi ale weterynarz mowi ze to FIP.... nie ma zołtaczki ale jest temp..... i chudnie...choc ma apetyt i to duzy...dostała 1 dawke interferonu i sterydy

czarnaniusia

Post » Wto lut 09, 2010 20:32 Re: Kotka chora na FIP pomożcie leczyc!

czarnaniusia pisze:
Sylwka pisze:Jakie badania były robione? Jakie są wyniki krwi? Czy był pobierany płyn z brzuszka? Czy weci są pewni diagnozy? Jeśli tak to na jakiej podstawie? Musisz napisać więcej szczegółów.

Leczona jest od 3 stycznia antybiotyki bonajpierw byly tylko biegunki i wymioty, jednoczesnie zabkowała....była poprawa i odrobaczano ją dwa razy...ostatnio Bactrim....a od 3 dni spuch ł brzuch było USG i jest plyn.... wyeliminowano badaniem testowym zakaźna anemie kotów....krew poszła dzis do szpitala w Lodzi ale weterynarz mowi ze to FIP.... nie ma zołtaczki ale jest temp..... i chudnie...choc ma apetyt i to duzy...dostała 1 dawke interferonu i sterydy

plynu z brzuszka nie chcieli pobrac bo najpierw wynik krwi, lecznica jest bardzo dobra i lekarze zzangażowani ale wiem , ze czasem ktos moze wiedziec cos wiecej...nowa metoda...sama juz nie wiem

czarnaniusia

Post » Wto lut 09, 2010 21:11 Re: Kotka chora na FIP pomożcie leczyc!

do góry, bo potrzebna pomoc!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro lut 10, 2010 8:42 Re: Kotka chora na FIP pomożcie leczyc!

płyn trzeba pobrac i sprawdzić, on najpewniej powie czy to FIP. Bursztynowy, ciągnący się jest mocno charakterystyczny.
No i trzeba go ściągać by ulzyć kotu.

Natomiast jeśli to na prawdę jest FIP to nie ma ratunku
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro lut 17, 2010 20:57 Re: Kotka chora na FIP pomożcie leczyc!

czarnaniusia pisze:Kochani nasza kotka zachorowała na Fip ma 5 miesięcy i wysieowa postac choroby...dzis dostała interferon ale wiem , ze jest jakas specjalna metoda leczenia tym lekiem stosowana przez weterynarzy amerykańskich....prosze piszcie i pomóżcie nam, w domu rozpacz...wiem , ze rozumiecie.... kazda rada nam będzie nieocenioną pomocą Joanna i Mirek jesli potrzeba podajcie tel. to zadzwonie... szukamy kazdego ratunku!

Witam wszystkich....mija 2 tydzien jak zdiagnozowano u naszej Kici Fip a tymczasem ona ma się coraz lepiej...biega je wspaniale prawie żarłocznie myje sie z zapałem i bawi....czy to mozliwe, ze sterydy i interferon tyle dały,,,brzusio sie nie powieksza...temperatury nie ma,,,,, powiedzcie czy macie takie doswiadczenia...a może to jednak nie FIP!!!!!!

czarnaniusia