Koniec z przyjaźnią pomiędzy kotami po wizycie u weta.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 17, 2010 12:13 Koniec z przyjaźnią pomiędzy kotami po wizycie u weta.

Słuchajcie, zdarzyła mi się dziwna historia. Otóż wczoraj jeden z moich kotów dorósł do wieku w którym można wykonać kastrację i zabieg ten został wczoraj wykonany. Po godzinnej wizycie u weta, gdy przyniosłem do domu nieprzytomnego pacjenta po zabiegu, druga kotka zachowywała się wobec leżącego małolata strasznie bojaźliwie (kotek leżał w przygotowanym wcześniej posłaniu, gdzie dawałem mu krople do oczu i zmieniałem "pościel", którą troszkę zasikał - jak to nieprzytomny kot). Bała się podejść, a jednocześnie nie chciała spuścić go z oczu. Po jakimś czasie gdy młodemu zeszła trochę narkoza, wstał i zaczął się chwiejnym krokiem przechadzać zataczając po domu z półprzytomnym - mętnym wzrokiem ta wariatka fuczała na niego i warczała, chociaż wcześniej żyli w zgodzie, bawiąc się razem, śpiąc i wylizując!!

Noc upłynęła pod znakiem warczenia na młodego. Dzisiejszego poranka było trochę lepiej ale warczenie i fuczenie zostało. Powiedzcie mi że wariatce przejdzie i będzie miała relacje z młodym jak poprzednio!! Martwię się o moje koty...
--
szczebel

Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.
Michaił Bułhakow — Mistrz i Małgorzata » Behemot (Część druga: 24. Wydobycie mistrza)

szczebelski

Od: Śro cze 03, 2009 9:24

Post » Śro lut 17, 2010 12:18 Re: Koniec z przyjaźnią pomiędzy kotami po wizycie u weta.

Ja przeżyłam dokładnie to samo tydzień temu. 24 godziny po zabiegu wszystko wrociło do normy.

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

Post » Śro lut 17, 2010 12:20 Re: Koniec z przyjaźnią pomiędzy kotami po wizycie u weta.

Kot po kastracji pachnie jak skład apteczny, co nie jest dla drugiego kota przyjemnie - przejdzie im, jak zapachy się wymieszają :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lut 17, 2010 12:20 Re: Koniec z przyjaźnią pomiędzy kotami po wizycie u weta.

Kocurek przyniósł na sobie obcy kotce zapach lecznicy. Gdy chłopak się domyje, wszystko powinno wrócić do normy :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro lut 17, 2010 12:23 Re: Koniec z przyjaźnią pomiędzy kotami po wizycie u weta.

Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi. Uspokoiłem się troszkę.
--
szczebel

Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.
Michaił Bułhakow — Mistrz i Małgorzata » Behemot (Część druga: 24. Wydobycie mistrza)

szczebelski

Od: Śro cze 03, 2009 9:24

Post » Śro lut 17, 2010 12:38 Re: Koniec z przyjaźnią pomiędzy kotami po wizycie u weta.

U nas było tak samo po przyniesieniu naszej koteczki Honorci po zabiegu sterylizacji - nasz Bazyl, który uwielbiał Honorcię, chyba jej nie poznał - pachniała inaczej i zamiast biało czarna była granatowa (kaftanik) - fuczał na nią, odganiał od misek jednocześnie szukając ulubienicy po domu... Kotka patrzyła na niego jak na wariata, a on na nas jak na ostatnich naiwnych, kiedy tłumaczyliśmy mu, że wszystko jest OK. Mina pt. "Nie wstawiajcie mi kitu - to jest obca kotka, inaczej pachnie i wygląda - ja chcę Honoratkę! Jak w ogóle możecie głaskać to obce coś - przecież to zdrada!" - bezcenna :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Po 1-2 dniach powinno być ok - w przypadku kotek jest gorzej - bo jeździ się na kontrolę - i zapaszek szpitalny powraca.

Powodzenia!!!!
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36