Co sądzicie o drapaku mijas?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 25, 2010 17:13 Co sądzicie o drapaku mijas?

Niedawno zadałam wam pytanie na temat drapaków i przy okazji troche poszperałam i znalazłam drapak który mnie satysfakcjonuje. Cena jest większa od tej którą podałam ale opis w nim mi się podoba. Czytałam też opinie na jego temat i wiekszość jest pozywywna ale jedna mnie zaniepokoiła. Brzmi ona tak: "Drapak jest ładny, ale zrobiony bardzo słabo. Sizal jest za luźno nawinięty i sznurki z nóżek zaczęły odpadać już po kilku dniach. Podobnie z obiciem futerkowym nóżek. Po kilku miesiącach ten drapak wyglądał gorzej niż stojący obok kilkuletni drapak innej firmy.". Sama już nie wiem co o tym myśleć ;/. Może wy mieliście go lub ktoś kogo znacie albo o nim słyszeliście. Jeśli tak to prosze o pomoc. Jeśli macie o nim złe zdanie to napiszcie jaki macie drapak i czy go polecacie, czy nie. A to strona http://www.krakvet.pl/trixie-drapak-mij ... 13245.html. A tutaj jest strona na której jest więcej infotmacji ale drapak jest droższy: http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 60889#more. I czy ta cena nie jest zbyt wygórowana? Czy ten produkt powienien tyle kosztować? Czy jest tyle wart?

kociara16

Od: Nie sty 24, 2010 12:50

Post » Pon sty 25, 2010 17:34 Re: Co sądzicie o drapaku mijas?

kociara16 pisze:znalazłam drapak który mnie satysfakcjonuje.

drapak ma być dla kota nie dla Ciebie :lol:
podstawowe pytanie, ile kotów będzie z drapaka korzystać?? podstawą w drapaku jest długi słup okręcony sizalem na której kot może się wyciągnąć na całą swoją długość (stojąc) i poostrzyć pazurki:) wiec jeśli masz Maine Coona to słup musi mieć co najmniej metr wysokości :D i według mnie i pana miłego z rufi to jest gwarancja tego że kot z drapaka korzysta. Budki i inne dodatkowe akcje nie dla każdego kota są interesujące, ale to już Ty powinnaś wiedzieć co twój kot lubi:) moim zdaniem, jeśli znalazłaś negatywną opinię o drapaku który Cię interesuję warto się mocno nad jego zakupem zastanowić, tym bardziej ze nie mało on kosztuje. za trochę ponad 500zł masz taki
http://www.drapaki.pl/product_info.php? ... ucts_id=62

naprawdę solidny i niezniszczalny drapak:)
Ostatnio edytowano Pon sty 25, 2010 17:39 przez gosikbaum, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pon sty 25, 2010 17:37 Re: Co sądzicie o drapaku mijas?

Kupiłam ten drapak w zooplusie. Jest śliczny, ale beznadziejnie zrobiony :( Właściwie od początku odchodziły futrzane lamówki ze słupków, sizal moje koty zdrapały po kilku miesiącach... Nie kupiłabym już tego drapaka.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sty 25, 2010 17:55 Re: Co sądzicie o drapaku mijas?

Trzy miesiące temu kupiłam swoim kotom takie coś:
http://www.drapaki.pl/product_info.php? ... ucts_id=41

Jest bardzo solidnie zrobiony, sznurek nawinięty bardzo mocno, kolumny są grube i stabline, nie buja się, nigdzie nie ma wystających śrub, obicie jest nie tylko na wierzchu półek - obite są dookoła. W przeciwieństwie do innych oglądanych przeze mnie drapaków wygląda jak normalny mebel i na dokładkę można sobie wybrać kolor obicia. Wadą akurat tego modelu jest takie umiejscowienie słupków, przez co moje koty wolą drapać skrzynkę na dole - bo do słupka nie sięgają.

Po trzech miesiącach jedyne uszkodzenia to trochę wyciągniętych nitek z obicia - a koty go nie oszczędzają.

Z tego co widzę, ten Mijas też swoje kosztuje, więc może lepiej zainwestować w coś mniej rozbudowanego, a za to solidnego?

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Pon sty 25, 2010 17:59 Re: Co sądzicie o drapaku mijas?

Kupiłam tego mijasa za 145 zł na allegro.
Jeszcze jest w drodze, więc trochę się martwię czy rzeczywiście będzie taki lipny jak przyjdzie...
Ale ma takze pozytywne opinie. No, zobaczymy.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon sty 25, 2010 18:29 Re: Co sądzicie o drapaku mijas?

gosikbaum pisze:
kociara16 pisze:znalazłam drapak który mnie satysfakcjonuje.

drapak ma być dla kota nie dla Ciebie :lol:
podstawowe pytanie, ile kotów będzie z drapaka korzystać?? podstawą w drapaku jest długi słup okręcony sizalem na której kot może się wyciągnąć na całą swoją długość (stojąc) i poostrzyć pazurki:) wiec jeśli masz Maine Coona to słup musi mieć co najmniej metr wysokości :D i według mnie i pana miłego z rufi to jest gwarancja tego że kot z drapaka korzysta. Budki i inne dodatkowe akcje nie dla każdego kota są interesujące, ale to już Ty powinnaś wiedzieć co twój kot lubi:) moim zdaniem, jeśli znalazłaś negatywną opinię o drapaku który Cię interesuję warto się mocno nad jego zakupem zastanowić, tym bardziej ze nie mało on kosztuje. za trochę ponad 500zł masz taki
http://www.drapaki.pl/product_info.php? ... ucts_id=62

naprawdę solidny i niezniszczalny drapak:)

Bedzie z niego korzystać tylko jeden kot. Jest rasy europejskiej

kociara16

Post » Pon sty 25, 2010 18:31 Re: Co sądzicie o drapaku mijas?

magaaaa pisze:Kupiłam tego mijasa za 145 zł na allegro.
Jeszcze jest w drodze, więc trochę się martwię czy rzeczywiście będzie taki lipny jak przyjdzie...
Ale ma takze pozytywne opinie. No, zobaczymy.

Jak dojdzie to napisz jak się sprawuje :), bo ja też jestem bardzo ciekawa.

kociara16

Post » Pon sty 25, 2010 18:59 Re: Co sądzicie o drapaku mijas?

OK, dam znać na pewno.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon sty 25, 2010 19:19 Re: Co sądzicie o drapaku mijas?

kociara16