Kot w pampersach

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 14, 2010 8:50 Kot w pampersach

Wiem, że w wielu wątkach jest ten temat porozrzucany, ale w tej chwili szukam porady i mam nadzieję, że w ten sposób więcej osób mających doświadczenie zauważy mój problem.
Mam dwa niepełnosprawne koty, Gabrysię i Charlisia. Niestety charlisiowy stan raczej się pogarsza, a nie poprawia (postępująca choroba kręgosłupa), a Gabi na skutek zalegania moczu od Świąt choruje na pęcherz. Skutek to zasikiwanie wszystkiego. Charliś przebywa głównie na podkładach, więc wsiąka. Podkłady zmieniam, chociaż już pieniędzy na to brak. Gabi z kolei też często na podkłady, ale nie tylko.
No więc zaczynam myśleć o pampersach. I boję się. Boję się odparzeń. Tak to nawet jak są wilgotne, to szybko wysychają, a ja oczywiście też ich myję, osuszam suszarką i takie tam.
Pampersy też się zmienia, wiem, ale powstają różne zakładki, nierówności. Jak na to kocia skóra? Oba mają skórkę delikatną, a zwłaszcza Charliś.
Nie wiem, co robić.
Wiem, że sporo osób tutaj ma doświadczenie z pampersami. Będę wdzięczna za podzielenie się.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw sty 14, 2010 8:54 Re: Kot w pampersach

Kciuki trzymam.

Moja Kokodaczka biegala na golasa.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw sty 14, 2010 9:39 Re: Kot w pampersach

Napisz do Agn. U niej Orzech już trzy lata pomyka w pieluszce.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52