FIP , pomóżcie

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 05, 2010 22:14 FIP , pomóżcie

Jestem tu nowym użytkownikiem, dlatego proszę o wyrozumiałość, pewnie był ten temat poruszany nie raz, aczkolwiek chciałabym się spytać, co Wy o tym myślicie, i jakie są wasze "przeżycia".Otóż mam 4 miesięczną kotkę, która od urodzenia miała bardzo duży brzuszek, od jakiegoś tygodnia straciła trochę apetyt, mniej piła, zrobiła się osowiała i ospała , poszłam dziś z nią do weterynarza który zrobił punkcje(czy jak tam się nazywa ściąganie płynu z jamy brzusznej) i oświadczył ze to FIP, rozpłakałam się na miejscu,gdy dowiedziałam se ze kotek zdechnie.Lekarz powiedział ze najlepiej ja uśpić żeby się nie męczyła... jak na razie dostała antybiotyk ,jakiś przeciwgorączkowy lek i przeciwzakaźny,Lekarz powiedział ze możemy ja podleczyć ale i tak zdechnie prędzej czy później.Ogólnie moje pytanie jest takie, czy lekarz tylko po USG i ściągnięciu płynu może jednoznacznie stwierdzić ze kot ma zakaźne zapalenie otrzewnej?
Po antybiotyku jest 3 godziny i zaczęła więcej jeść, i pić, nie ma rozwolnienia, nie wymiotuje, jest bardziej ruchliwa,mniej ospała niż wcześniej. Czy jest jakaś możliwość ze kot przeżyje? Wydzielina z brzucha jest lepka i ma kolor żółtopomarańczowy, cały czas cieknie jej z brzuszka...

ol345

Od: Wto sty 05, 2010 21:09

Post » Wto sty 05, 2010 22:22 Re: FIP , pomóżcie

Skontaktuj się z takimi użytkownikami forum jak:
CoolCaty- weterynarz
Jana
Prakseda
mają duże doświadczenia
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Wto sty 05, 2010 22:33 Re: FIP , pomóżcie

Dziękuje bardzo za odpowiedz.

ol345

Od: Wto sty 05, 2010 21:09

Post » Wto sty 05, 2010 23:18 Re: FIP , pomóżcie

ale i tak zdechnie prędzej czy później

jeśli wet tak powiedział to zmień weta
zrobił jej chociaż badanie krwi?
AnielkaG

Post » Wto sty 05, 2010 23:37 Re: FIP , pomóżcie

Zmień weta i to jak najszybciej, bo ten to nie dośc że empatii ma raczej mało, to jeszcze niespecjalnie się chyba wykazał rzetelną wiedzą...
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon sty 11, 2010 12:14 Re: FIP , pomóżcie

ol, jak kotek?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon sty 11, 2010 12:57 Re: FIP , pomóżcie

Jak się czuje kicia?
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Od: Pt paź 16, 2009 19:17