kotka po kastracji - guzek przy szwie - prosze o pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 08, 2010 17:01 kotka po kastracji - guzek przy szwie - prosze o pomoc

witam
we wtorek moja kotka miala przeprowadzony zabieg kastracji. dzisija zauwazylam, ze przy szwie (mam gdzie jest supelek) ma takie dosc wypukle i niemale zgrubienie. dzwonilam juz do weterynarza, powiedzial zeby przyjechac ale dopiero jutro zeby kotka w razie czego byla na czczo (wlasnie zjadla miche miesa).
tylko, ze do jutro jeszcze troche a ja sie martwie....czy zdarzylo sie u ktorejs z Waszych kotek juz cos takiego?

veronnika

Od: Wto sie 14, 2007 21:09

Post » Pt sty 08, 2010 17:11 Re: kotka po kastracji - guzek przy szwie - prosze o pomoc

Mojej kotce zrobiła się tam właśnie gulą z ropą.
Lekarz ją ściągnął i dał antybiotyk, ale trochę to potrwało zanim doszła do siebie.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sty 08, 2010 17:15 Re: kotka po kastracji - guzek przy szwie - prosze o pomoc

hmm, ja pomyslalam, ze pojade jednak dzisiaj, jezeli bedzie koniecznosc zeby byla na czczo to pojade jutro jeszcze raz.
czy tak gulka z ropa byla zaczerwieniona lub bardzo widoczna z zewnatrz? bo u mojej kici nie jest widoczna, jest w kolorze skory tyloko jest wyczuwalna. czy sciagniecie ropy jest pod narkoza czy pod miejscowym znieczuleniem czy na zywca?

veronnika

Post » Pt sty 08, 2010 17:22 Re: kotka po kastracji - guzek przy szwie - prosze o pomoc

Była bardzo zaczerwieniona i widoczna, lekarz ja ściągnął na żywca wbijając tam igłę. To nie jest aż tak straszne. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt sty 08, 2010 17:28 Re: kotka po kastracji - guzek przy szwie - prosze o pomoc

zalezy dla kogo niestraszne :)
ale w takim razie u mnie to nie bedzie raczej ropa, jak pisalam juz gulka jest niewidoczna...

veronnika

Post » Pt sty 08, 2010 17:33 Re: kotka po kastracji - guzek przy szwie - prosze o pomoc

Może dopiero się zbiera tam ropa?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt sty 08, 2010 17:36 Re: kotka po kastracji - guzek przy szwie - prosze o pomoc

wszystko mozliwe, to podobno czesto sie zdarza u zwierzat i u ludzi. ale do weta i tak pojede dzisiaj

veronnika