Dlaczego nigdzie nie moge znależć karmy IAMS???

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2004 19:11

I tak sie zastanawiam... czy inni z tego co stestuje iams nie korzystaja? :roll:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto mar 30, 2004 19:48

Wczoraj właśnie odkryliśmy całkiem sympatyczny sklepik z jedzonkiem na Roentgena 46 , vis a vis Geant'a ( z Imielina bliziutko) . Dostępny tam jest naprawde spory wybór karmy zarówno suchej jak i puszek. Przyznam że na Iamsa akurat nie zwróciłam uwagi i nie wiem czy był ale można tam dostać np. oryginalnego Whiskasa.
"Czas spędzony z kotem nigdy nie jest stracony"

Obrazek Gaia i Antałek

Kliodna

Od: Pon mar 15, 2004 22:43

Post » Wto mar 30, 2004 20:15

MajkaA pisze:
Axel pisze:Podpisuję sie pod tym, co napisała ARKA.
:roll: :roll: :roll:
http://www.uncaged.co.uk/iams.htm - 30%z tego zrozumiałam, ale jest to strona o testach na zwierzetach robionych przez Iamsa...

IAMS traktuje zwierzeta okropnie
http://www.peta.org/feat/iams/photos.html
leza na betonie albo na metalowych pretach. Nie m ogrzewania w zimie ani wentylacji w lecie.
Ostatnio jednemu z pracownikow w dyrekcji laboratorium IAMS przeszkadzalo ze psy szczekaja wiec usunieto im struny glosowe.
Aby zbadac jak dziala pokarm na budowe miesni WYCINA SIE KAWALKI MIESNI TYLNEJ NOGI W OKOLICACH UDA. Przyklad na to video : http://www.peta.org/feat/iams/video.html
( trzeba kliknac na duze zdjecie psa na poczatku strony aby zobaczyc video. Sa male przerwy miedzy scenami. Niektore sceny sa ciemne bo IAMS oszczedza tez na pradzie a zwierzeta nigdy nie widza swiatla dziennego.)
i jeszcze jeden ciekawy link sama nazwa strony mowi za siebie (w tlumaczeniu okrucienstwo fimy IAMS); http://www.iamscruelty.com/mc.asp

Ja gdyby mi IAMS dawal jedzenie za darmo to bym go nie wziela. Ich pokarm kupuja tylko ludzie ktorzy nie wiedza co firma robi w swioch laboratoriach.

Toffi karmy jamis napewno nie spróbuje!!!! To jest straszne-dobrze ze mu tego nie kupilam! :evil: okrucienstwo!!!

Kasia84

Od: Sob mar 27, 2004 18:04

Post » Czw kwi 01, 2004 8:42

Jak się ogarnę z robotą, to wam przekleję kilka ciekawostek na temat PETA, które tutaj często i gęsto jest podawane jako autorytet.

Jedną to nawet pamiętam - według nich psy przewodnicy dla niewidomych to współcześni niewolnicy.
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Czw kwi 01, 2004 8:49

Jeszcze się okaże, że koty nie wychodzace, maja łamane prawa kota, albo pies trzymany bna smyczy ma ogrniczane te prawa.
Co do testów Eukanuby/Iamsa- słyszłam o tym. Lecz zadam pytanie: czy ktoś ma pewość 100%, że RC lub Hills ewetulanie jakikolwiek inny producent nie przeprowadza testów??
Nie, że popieram, ale... do wszytskiego trzeba podejść "na trzeźwo".

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Czw kwi 01, 2004 8:57

Basia_D pisze:Jeszcze się okaże, że koty nie wychodzace, maja łamane prawa kota, albo pies trzymany bna smyczy ma ogrniczane te prawa.

Dokładnie. PETA wychodzi z założenia, że okrucieństwem jest samo trzymanie zwierząt w domach...
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Post » Czw kwi 01, 2004 9:04

Często jest tak, że firmy ktore nie testuja produktów na zwierzętach, korzystają z wyników badań tych "złych" firm. Wszystko jest załatwiane w białych rękawiczkach...

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Czw kwi 01, 2004 9:22

Kliodna pisze:Wczoraj właśnie odkryliśmy całkiem sympatyczny sklepik z jedzonkiem na Roentgena 46 , vis a vis Geant'a ( z Imielina bliziutko) . Dostępny tam jest naprawde spory wybór karmy zarówno suchej jak i puszek. Przyznam że na Iamsa akurat nie zwróciłam uwagi i nie wiem czy był ale można tam dostać np. oryginalnego Whiskasa.

Bardzo dobry sklep :D Też tam często kupuję :wink:

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Czw kwi 01, 2004 9:53

no to ja zrobie chyba z kota wegetarianina i będę mu sama hodować roślinki w ogródku (za mięskiem gotowanym i surowym nie przepada)..
bo takiej na przykład Animondy więcej nie kupię - w Animonda Vom Feinsten Junge Katzchen znalazłam coś na kształt sierści.. brrrr.

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Czw kwi 01, 2004 21:37

A co sadzicie o tych tańszych karmach typu favorit,frieskies,sheba ???
toffi lubi favorit no RC to oczywiscie uwielbia :)

Kasia84

Od: Sob mar 27, 2004 18:04

Post » Pt kwi 02, 2004 8:28

No proszę, jak się przypadkiem złożyło:

Wystawa "Holocaust na Twoim talerzu" jest organizowana właśnie przez PETA....

TŻ Oberhexe

Post » Pt kwi 02, 2004 8:36

Agi pisze:
Kliodna pisze:Wczoraj właśnie odkryliśmy całkiem sympatyczny sklepik z jedzonkiem na Roentgena 46 , vis a vis Geant'a ( z Imielina bliziutko) . Dostępny tam jest naprawde spory wybór karmy zarówno suchej jak i puszek. Przyznam że na Iamsa akurat nie zwróciłam uwagi i nie wiem czy był ale można tam dostać np. oryginalnego Whiskasa.

Bardzo dobry sklep :D Też tam często kupuję :wink:

a ja się na tym sklepie przejechałam, kupiłam tam zepsute witaminy dla kotów (mimo iż termin ważności był ok)

polecam natomiast mały sklepik w galerii ursynów na natolinie. iamsa można tam kupić w cenie 9-10 zł za małe opakowanie. jest też puszkowa animonda, tańsza od tego co proponują w sklepie przy tesco i leclercu

siostrzyc

Od: Nie lut 08, 2004 12:27

[poprzednia]