powazny problem

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 28, 2004 15:26 powazny problem

jak leczy sie alergię u kota? po sterylizacji moich dwoch kotek zaczely sie problemy, przestaly jesc i co najgorsze pic. gdy poszlam do weterynarza udalo sie to opanowac jednak zaraz po zdjeciu szwow kotkom wrocily się dolegliwosci z podwojoną siłą. pradwopodbnie uczulone sa na tak zwany "fiolet" ktory pomaga leczyc rany. jednej kotki juz nie mam a druga walczy o zycie, jest troche odwodniona ale kroplowki pomagaja jednak nadal nie chce jesc. po pewnym czasie zaczyna rowniez zwaracac kroplowki i ostatecznie żółć. nie wiem co mam robic bo nie moze jej dlugo faszerowac lekami przeciwwymiotnymi a z kazda godzina robi sie coraz slabsza. proszę o pomoc. jezeli ktokolwiek moze mi doradzic prosze o kontakt.
Miriam

Post » Sob lut 28, 2004 16:32

Skąd jesteś?

Nie mam pojęcia, co może się dziać z Twoją kotka ale jak widzę, Twój wet też nie ma pojęcia. Natychmiast szukałabym innego lekarza. Sytuacja jest podbramkowa :(

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Nie lut 29, 2004 14:51

Jeśli to uczulenie na ten "fiolet" (czyżby w tym była jodyna???) to czy wet natychmiast tego nie usunął??? Zmień weta. Ja nie wiem, ale jak ja mam pokrzywkę (jestem alergikiem i czasem mi się zdarza :roll: ) to dostaje wapno w zastrzyku i hydrokortizon - to działa (na ludzi nie wiem jak z kotami)
Gość

Post » Śro mar 03, 2004 20:10 Dominka

Po pierwsze - zmień weta. Po drugie może to wcale nie być uczulenie tylko problem z przewodem pokarmowym. Szybciutko wykonaj zdjęcie. Być może coś zalega, coś zjadły co utkwiło lub tak silnie podrażniło przewód. Może bedzie potrzebna operacja, ale to wet powinien o tym zdecydować. Imd łużej taki stan tym mniejsze szanse. Trzymam kciuki.

Dominka

Od: Sob lut 07, 2004 20:55