Linienie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 07, 2004 0:36

Beata pisze:
eve69 pisze:[size=7]super :evil: [/size]

Zabic Daisy, zabic Daisy :evil: :wink: albo przynajmniej dac jej niezle popalic :lol:

nie pozwalam Obrazek
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Sob lut 07, 2004 11:51

Rembrand krotkowlosy jest..Zakupilismy takie gumowe zgrzeblo do czesania kota bo wszelkie szczotki i kocie grzebinie nie skutkowaly.No i tym zgrzeblem potraktowalismy koteczka.Za glowe sie zlapalam, wyczesalam pol kota, z wyczesanej siersci pewnie jakis sweter dla kota mozna by bylo utkac :wink:
Kota sie mniej zrobilo, ksztaltow zgrabnych nabral (a juz myslalam, ze utyl przez zime), siersc slicznie blyszczaca, gladka ze az serce sie raduje.
Zgrzebelko pracuje codziennie az do calkowitej zmiany "upierzenia"
Obrazek

feainne

Od: Pt maja 09, 2003 21:18

Post » Sob lut 07, 2004 12:01

Inusia to wprawdzie "europejka" :wink: , ale na brzuszku i łapkach kłaczki mają po 4-5 cm. Więc chyba zaopatrzę się w pastę odkłaczającą, bo przy okazji chyba mi się kocina przytkała - kupki od przedwczoraj nie ma. Jaką pastę byście polecili dla dachóweczki z nieco dłuższą i gęściejsza sierścią?
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Sob lut 07, 2004 12:10

Ja daje bezopet Czarnej. Ale w sumie to chyba bez roznicy jaka?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob lut 07, 2004 12:14

No ja mialam do tej pory bezopet, sprawdzal sie, smakowal kici to nie zmieniam.

Wczoraj zaatakowalam Pusie z grzebieniem... ojjj, wydziergalo by sie z tego, wydziergalo... Ale i tak nie wyglada jakby miala mniej :)

ktosia

Od: Pon gru 02, 2002 18:29

Post » Sob lut 07, 2004 13:13

Kid pisze:Jaką pastę byście polecili dla dachóweczki z nieco dłuższą i gęściejsza sierścią?

Ja daję swoim Gimpet i Beaphar.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob lut 07, 2004 16:42

U mojej dachóweczki też na brzucholu i łapkach ta sierść jakaś taka dłuższa. Dziś się zapomniałam i ubrałam się na biało (przy czarnym kocie wyrzucającym tony sierści), nie wiem czy ktoś jest w stanie sobie wyobrazić jak ja teraz wyglądam. Od kilku dni Salma jest czesana codziennie, nie wiem czy jest jeszcze ktoś kto dachowca czesze codziennie :oops: , ale to czesanie tak jakby nic nie dawało, na parapecie ciągle pełno sierści się wala no i w ogóle wszędzie chociaż przy czesaniu i tak wyciągam z niej tyle, że spokojnie mogłabym z tego zrobić kilka kudłatych myszek :oops: , to jest straszne.
Na początku myślałam, że może jej się ta sierść tak przez leczecie osłabiła no bo w końcu 2 miesiące na antybiotykach silnych, kroplówkach, kroplach do oczu i w końcu ta operacja to chyba też może osłabić kocią sierść ale taraz jak to wszystko czytam to już sama nie wiem czy to jest "nienormalne" czy normalne :?
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Nie lut 08, 2004 16:08

jakie zgrzebełko jest najlepsze dla dachowki..... wlasnie kupilam gumowe ale to chyba nie jest najlepsze dla moich kić
czy ktos moglby cos nam polecic

Bisou&Bijou

Od: Pon paź 20, 2003 13:27

Post » Nie lut 08, 2004 16:36

Nasze chłopaki też zaczynają gubić więcej futra niż zwykle.
Jeszcze chwila, a zacznie się nasze "ulubione" pół roku, kiedy linieją...
Na szczęście pastę wciągają, aż im się uszka trzęsą, a przed grzebieniem nie uciekają.
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Nie lut 08, 2004 17:08

U mnie od rana akcja "czesanie kotów". Kićiusie niestety tego nie znoszą. Pomimo energicznych protestów najpierw w ruch poszła szczotka druciana, a potem gumowe zgrzebło. Sierść latała (kocia) krew się lała (ludzka) ale udało nam się. Kocie jakby nieco szczuplejsze ale jakie lśniące!! A jakie wściekłe! Chodzą po domu i coś tam memrają do siebie.
A my po opatrzeniu ran podziwiamy kocuchy.

aguś

Od: Czw sty 29, 2004 20:51

Post » Nie lut 08, 2004 18:00

Ja sie przypne do wątku :oops: i prosilabym o rady jakie vitaminki, preparaty sa najlepsze na futerko (wewnętrznie do podania) no i jakie szczotki, zgrzebelka i co tam jeszcze . Dla kotkow z srednio dlugim wloskiem, mieciutkim i puszystym.
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Nie lut 08, 2004 20:34

Wewnętrznie do podania najpiej chyba na sierść robi Laveta Beaphara. Niestety, koci jej nie lubią, więc dostają strzykawką, dopyszczenie. Ale warto ;)
Bardziej smakowo im podchodzą Efa Olie- tłustawe kropelki, dodawane do jedzenia. Te, niestety, są do kupienia tylko u weta.

Dodam- ze smutkiem niejakim- ze u mnie znacznie bardziej sypie futrem krótkowłosa Shaela, niz puchaty Borys :?

Obydwa wyczesuję (codziennie lub co drugi dzień) szczotką z takimi cieniutkimi drucikami. Shaelę poprawiam potem własnie takim gumowym zgrzebłem...
Efektów spektakularnych brak: jak sypały- tak sypią :?
Rada? Polubic :? :lol:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Nie lut 08, 2004 23:02

Mój jeszcze jakoś więcej niż normalnie nie linije - przy czesaniu - ale na pewno zaczyna bo wczoraj leżał na podłodze taki cały pęczek białego futerka, a mój pies tak linieje -gubi właśnie takie całe pęczki. U psa już linienie minęło ( :?: ) a strasznie gubił, oj jak on linieje to jest koszmar.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

[poprzednia]