RANKING HODOWLI?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 05, 2004 20:56 RANKING HODOWLI?

Taki pomysl mi sie urodzil... ( z reszta, ktos to juz chyba proponowal):
zrobmy ranking (moze to nie jest najlepsze slowo) hodowli w Polsce?
Pomysl urodzil sie w zwiazku z burzliwa dyskusja o pewnej hodowli, ktora kilku osobom sprzedala chorego czy z defektem kota. A moze by tak pisac o naszych dobrych doswiadczeniach? Kazdy dobry glos dla danej hodowli to jeden punkt, a ci, ktorzy kota szukaja beda mogli to poczytac?
Poczytac tu, poczytac na naszych stronach internetowych (jesli sie zgodzicie zamiescic linka - bo przeciez porzadny hodowca konkurencji sie nie boi :) )

Lakshmi! Pomozesz? bo mnie wiedzy intenetowej brakuje, ale gotowa jestem czy to takiego linka, czy to wyniki zamiescic:)

I zaczne. Na szczescie mam same dobre doswiadczenia (i oby tak zostalo).
Pierwsza kotke: Pinki kupilam z hodowli *OTKA. Kotka byla jaka byla - nieco za dluga do swojej rasy (brytyjka), nieco za wiotka, ale tez kupilam ja za mniej niz 1/3 ceny, wiec do nikogo zalu nie mam. Do dzis hodowcy sluza mi o kazdej porze dnia i nocy rada czy to w sprawach hodowlanych czy to zwiazkowych. Pomogli mi tez sprzedac kociaczki od Pinki (pierwszy miot)
druga kotka: Mala to niebieska brytyjka. z hodowli CZANKRA . Wyjatkowo piekna, trzymajaca standarty, po normalnej, niewysrubowanej cenie - mimo, ze od razu mowilam, ze kotka idzie do hodowli. Wrecz hodowczyni sie ucieszyla, ze moze ja na jakichs wystawach spotkac ;) Mimo, ze wiedzialam juz co nieco o kotach dostalam dokladna rozpiske: jak karmic, kiedy szczepic itd. Na maile hodowcy odpowiadaja - nawet jesli nadawcami sa moje dzieci :)
Trzecia kotka: syberyjka Tajga z hodowli Z RENESANSU P. Anny Powalki. I tu nie mam slow... Najpierw zostal przeprowadzony ze mna swoisty wywiad srodowiskowy, mimo wczesniejszych "rekomendacji". To ja musialam udowodnic, ze na tego kota zasluguje, a nie moj portfel. Z reszta - w calej tej transakcji pieniadze byly sprawa drugorzedna. Potem P. anna do mnie dzwonila i zadala doniesien jak sie Tajga czuje i adoptuje w nowym domu. Kocina jest przyjacielska, ufna i ciekawa swiata - a to chyba najlepiej swiadczy o tym , ze pierwsze miesiace zycia spedzila w otoczeniu bezpiecznym :)

Ktos nastepny? :)
Dolores
Obrazek

doloressa

Od: Sob maja 31, 2003 21:20