konflikt kot-pies co robic?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 02, 2004 9:19 konflikt kot-pies co robic?

Pomocy!!! Od tygodnia mam kotke, a w piatek przywiazlam do domu psa i najwyrazniej nie podoba to sie kociaczkowi. Chodzi caly czas zjezona, prycha i nawet kilka razy podrapala pieska. Obydwa sa malutkie, wiec nie przypuszczalam ze beda az takie wojny. Jak mam je do siebie przyzwyczaic? Natalia

NaMigi

Od: Pon sty 19, 2004 23:32

Post » Pon lut 02, 2004 9:31

Daj im czas.
U mnie jest pies ON i trzy koty. Dwa koty przybyły, jak Axel był juz w domu. POtrzebowały trochę czasu, aby się przekonać, że ten "morderca" ich nie zje.
Koty nie wychodził np. z pokoju , gdy Axel był w domu. BYło syczenie, jeżenie. Dałam im czasu. Axel - na początku-nie mógł wchodzić do pokoju gdzie były koty.
Jeżeli obydowje to młode gównierze, to krzywdy sobie wielkiej nie zrobia, pilnuj ich,ale się zbytnio nie wtracaj. Będzie dobrze!

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon lut 02, 2004 9:55

Każde zwierze ma poczucie "własności" terytorium, na którym się znajduje. Nieważne czy kot czy pies. To,które jest pierwsze na danym obszarze anektuje go w 99%( 1% należy do nas -ludzi) Daj zwierzakom czas, żadko bywa,że się nie dogadują(ale bywa). Najważniejsze jest,zebyś nie faworyzowała żadnego zwierzęcia, bo te jak ludzie są zazdrosne! Będzie dobrze! :ok:

Moniq

Od: Śro sty 28, 2004 10:20

Post » Pon lut 02, 2004 10:03

Jak już pisałam ci na pl.rec.zwierzaki: DAJ IM CZAS.

myszka

Od: Pt sie 09, 2002 13:45