Szkaradka dostala ruje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 05, 2004 19:09 Szkaradka dostala ruje

Wczoraj sie to stalo , noc byla okropna. Tak mi zal kota...caly czas lezy na ziemi, miauczy,grucha jednym slowiem strasznie sie meczy!
Bylam dzisiaj u wetki dostala prowere i w kwietniu ja sterylizujemy.
Nie jestem pewna czy dobrze zrobilam z hormonami, chyba raz jej nie zaszkodzi? Poprostu nie moglam patrzec jak sie biedna meczy...
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Pon sty 05, 2004 19:43

Moja Tosia przed sterylka musiala brac provere, bo jej rujka przeszla w permanentna i ciezko byloby sie wstrzelic ze sterylka :)

Provera podawana na dluzsza mete moze zaszkodzic, ale skoro planujesz sterylke w kwietniu to wszystko powinno byc OK :D
Pozdrawiają:
Margarita oraz Tosia, Mrówka, Amelka i Belissima Principessa (imię robocze)
Obrazek

Margarita

Od: Sob cze 15, 2002 19:19

Post » Wto sty 06, 2004 0:36

Ritka też dostawała proverę jakiś czas, kilka miesięcy, do sterylki - nic się nie stało na szczęście. To Szaradka już taaaka dorosła się zrobiła :D ależ ten czas leci. Masz jakieś jej aktualne zdjęcie?

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto sty 06, 2004 11:21

Emilko, nie martw sie :D Podanie provery przed sterylka jest jak najbardziej ok. Wyciszy rujke i lepiej bedzie sterylizowac, bo podczas rujki sterylka jest niebezpieczna.
Tylko, ze jesli dostala tabletke to do kwietnia bedziesz musiala podawac ja co tydzien. Mam nadzieje, ze wetka Ci o tym powiedziala? Chyba, ze mowisz o zastrzyku hormonalnym? Ale jesli dostala zastrzyk to sterylizowalabym ja wczesniej. Zastrzyk dziala 3-4 miesiace. w kwietniu moze juz przestac dzialac i kota znow moze miec rujke.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57