Kolor futra...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 16, 2003 0:00

TŻ Oberhexe pisze:
Raddemenes pisze:Nikt nie kąpie kotów...? yyyyy - ponoć się ich tylko nie wyżyma...:-) :twisted: :D :twisted: :D

Ponoć również się nie kąpie...
Co najwyżej pudruje...

Acha.... Czarnego najlepiej sadzą wypudrować... :-)
Raddemenes

Raddemenes

Od: Śro lis 19, 2003 23:40

Post » Wto gru 16, 2003 0:59

Z tego, co pamietam, szampon norkowy bylby OK.
Zobacz tutaj - Kosmetyki
Generalnie nie zawsze co dla psow, to dla kotow jest zle.
INTENSE Noir (Charbon)
Na wystawę. Szampon intensyfikujący kolor czarny, brązowy (ciemny).

Generalnie polecam kosmetyki Hery.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto gru 16, 2003 3:24

Raddemenes pisze:hehehehehehe.... Ale czemu nikt nie odpowiada na moje pytanie, a tym samym temat ucieka na bok...? :twisted:

I może w takim razie ktoś sie zapyta wreszcie o Plastka...? :-)
I to wcale go nie koty zmasakrowały, to tylko on sam spadł z okna jak spacerował po parapecie, że tak głupio wygląda... I do tego jeszcze w czasie lotu porobił sobie dziury, żeby zwalić na koty, które to niby go pogryzły... :ryk:
A taki był faaajny...:-)

No to pytam. Skąd masz takiego fajnego Plastusia? Tosi zwinąłeś? czy sam przyszedł?

Skoro nikt nie odpowiada na twoje pytanie, to pewnie nikt nie wie o niczym więcej poza wymienionymi kosmetykami.

Dziwnie ironicznie brzmią Twoje posty w tym temacie. ponieważ dobrze wiedziałeś, że pytania padną.
"Proszę mówić konkretnie i wyłącznie na tema koloru futra" - na pogaduchy nie mam ochoty".
A to jest forum towarzyskie jakby jednak w pewnym sensie.
Jak miał wygladać ten temat?

Puma: Nie wiem
Nelly : Nie wiem
Anja: Nie wiem

Tak?

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto gru 16, 2003 10:13

Nelly,
przepraszam jeśli ktoś z Was tak "ironicznie" odebrał ten temat z mojej strony... Chyba nie miałem wczoraj najlepszego dnia na dyskusje. To nie tak miało być... :?

Zapraszam do dyskusji wszystkich chętnych... :D
Raddemenes

Raddemenes

Od: Śro lis 19, 2003 23:40

Post » Wto gru 16, 2003 10:34

CZarnego kota dobrze doczernic przed wystawa, bo czarny ma byc czarny a nie siwy.
Uzywa sie do tego szamponow przeznaczonych do czarnej siersci kociej, producentow jest kilku. Trzeba wyprobowac, bo co dobre dla mojego kota, nie musi byc dobre dla Twojego.
Czarnego kota nie nalezy pudrowac - sa pudry dla czarnych kotow - bo sedziowie sie wsciekaja, jak na rekach zostaje im czarny pyl, to puder ten niestety brudzi.
To sa wiadomsci zaslyszane od hodowcy, nie z mojego doswiadczenia.
Karolcia&Jowita&Jaga
Obrazek

kasia piet

Od: Sob cze 14, 2003 16:37

Post » Wto gru 16, 2003 10:42

Dokladnie tak, jak Kasia pisze. Warto gdzies z miesiac przed wystawa wykapac kota i zobaczyc jak siersc zareaguje.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto gru 16, 2003 11:41

Dla białych kotów i psów Hery tez coś chyba ma w ofercie, o ile dobrze pamiętam :roll: No, ale białe swobodnie można pudrować. Jankes mimo białych łapek uchował sie bez kąpieli, bo ma je, skubaniec, śnieżnobiałe tak czy siak (nie wiem, jak on to robi).

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto gru 16, 2003 16:19

Raddemenes pisze:hehehehehehe.... Ale czemu nikt nie odpowiada na moje pytanie, a tym samym temat ucieka na bok...? :twisted:

Może dlatego, że nikomu do głowy nie przyszło, żeby poprawiać kolor kota? :lol:

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Wto gru 16, 2003 16:31

Mnie przyszło :oops: Mikołajowi (czarnemu) zrobiłam pasemko farbą blond na boczku. Wyszło rude. Ciekawie z nim wygladał. On kochaniutki wszystko dał z sobą robić. Pomysł był strasznie głupi, bo mógł mieć uczulenie - ale o tym nie pomyslałam wtedy - pchał się tak strasznie uparcie do miseczki z farbą, że spytałam czy mu pasemko zrobić ? Powiedział, że tak :roll: no, to...

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

[poprzednia]