Jak "nauczyć" jeść suchą karmę ? -dobre rady s.4

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 20, 2003 8:17

kot śmiertelnie obrażony :(
TŻ wrócił z pracki i dostal ataku śmiechu jak zobaczył wszedzie chrupki -w serku, w mięsku i na podłodze (rzucałam mu, może w zabawie skubnie...).
A jeszcze kot miał wczoraj traumę nr 2. -kąpiel.
Niestety umiejętności robienia kupy w tym wieku nie sa na najwyższym poziomie, długi włos niczego nie ułatwia.
Nie zagłębiajac się w drastyczne szczegóły kot został zapakowany do umywalki, umyte portki, ogon i brzuszek. Co prawda tureckim vanem to on nie jest ale też nie było wielkich protestów (zero miauków i drapanka) tylko te wieeeeeelkie okrągłe oczy na tej jego lalkowatej buźce w niemym wyrzucie (czemu?czemu mi torobisz?)
a wracając do jedzenia - jestem twarda- ale czuje się jak ostatni potwór :( Biedny, mały, głodny kotek...

Evi -świetny jest Mao z tą swoją "dietą" ale cóż możesz tylko akceptować :)
Zresztą oba twoje kocurki są super:)
Gosia, dwaj chłopacy-pluszacy Pafnucy "Puff" i Chojrak oraz Anna Dymna za Tęczowym Mostem
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Od: Sob paź 18, 2003 20:27

Post » Czw lis 20, 2003 8:24

Bądź nieugięta :twisted: To dla jego dobra. Trzymam kciuki :ok:

Kretka

Od: Śro paź 15, 2003 14:48

Post » Czw lis 20, 2003 22:08

Słuchajcie zjada.
No nie chrupie ale też nie odchodzi z obrażoną miną od miski z mięsem w ktorym są chrupki.
Pomyślałam że spiszę wasze rady w jednym miejscu -jak ktoś kiedyś będzie szukał:
Sucha karma -jak przekonać kota:
1.przegłodzić - zglodnieje to moze zje, np dawac mu to rano, gdy jest po nocnym poście (Beata, zojka)

2.Zmieszać z czymś co kot lubi:
- rozmoczyć suche , np: w "sosiku" ktory zostaje po rozmrożeniu mięsa (Beata)
-polać karmę papką dla dzieci, np Gerber z indykiem (Dorito)
-zmieszać z mięsem surowym (BeaBea)
-zmieszać z ulubioną puszeczką (archie)
- dodać polewę smakowa, np taką:<http://www.karusek.com.pl/produkt.php?id_magazynu=76034&id_podmagazynu=76037&id_kategorii=0&aa=0>
(Mada)

3. Zmienić rodzaj chrupek (Beata, Sasanka), polecane:
- Iams, RC Babycat, Hills, Nutra Nuggets, Bento Kronen

4. Metoda zabawowa -rzucać chrupeczki jak piłkę licząc,że w zabawie chrupnie i załapie (Anais)

5.Podawać z ręki (izza)

6. Zmienić na karmę z większymi krokiecikami (Singrid, moni-citroni)

I jeszcze mój patent -do mięsa nie dodaję chrupek, tylkoucieram chrupki w moździeżu i mieszam z tym "proszkiem"
Troszkę sera białego miksuję z rozmoczonymi wcześniej chrupkami i mieszam z czystym serkiem tą papkę.

Powodzenia :)
Gosia, dwaj chłopacy-pluszacy Pafnucy "Puff" i Chojrak oraz Anna Dymna za Tęczowym Mostem
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Post » Czw lis 20, 2003 22:09

Słuchajcie zjada.
No nie chrupie ale też nie odchodzi z obrażoną miną od miski z mięsem w ktorym są chrupki.
Pomyślałam że spiszę wasze rady w jednym miejscu -jak ktoś kiedyś będzie szukał:
Sucha karma -jak przekonać kota:
1.przegłodzić - zglodnieje to moze zje, np dawac mu to rano, gdy jest po nocnym poście (Beata, zojka)

2.Zmieszać z czymś co kot lubi:
- rozmoczyć suche , np: w "sosiku" ktory zostaje po rozmrożeniu mięsa (Beata)
-polać karmę papką dla dzieci, np Gerber z indykiem (Dorito)
-zmieszać z mięsem surowym (BeaBea)
-zmieszać z ulubioną puszeczką (archie)
- dodać polewę smakowa, np taką:<http://www.karusek.com.pl/produkt.php?id_magazynu=76034&id_podmagazynu=76037&id_kategorii=0&aa=0>
(Mada)

3. Zmienić rodzaj chrupek (Beata, Sasanka), polecane:
- Iams, RC Babycat, Hills, Nutra Nuggets, Bento Kronen

4. Metoda zabawowa -rzucać chrupeczki jak piłkę licząc,że w zabawie chrupnie i załapie (Anais)

5.Podawać z ręki (izza)

6. Zmienić na karmę z większymi krokiecikami (Singrid, moni-citroni)

I jeszcze mój patent -do mięsa nie dodaję chrupek, tylkoucieram chrupki w moździeżu i mieszam z tym "proszkiem"
Troszkę sera białego miksuję z rozmoczonymi wcześniej chrupkami i mieszam z czystym serkiem tą papkę.

Powodzenia :)
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Post » Pt lis 21, 2003 0:39

:D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia]