PSYCHIKA KOTA - o co w tym chodzi ??

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 03, 2003 10:44 PSYCHIKA KOTA - o co w tym chodzi ??

Cześć

Ja ciągle o tym samym, kocie siki siki siki. Ta moja mała mnie wykończy. W ostatni weekend myślałam że zwariuje. Trzy razy zsikała się na łóżko dziadka, który notabene nienawidzi kotów. Tak więc afera była nielada. Ale dlatego akurat tam? ...... Sterylizacja jescze w tym miesiącu !!!
Ale....dlatego właśnie zaczęłam się zastanawiać nad psychiką kota, bo w sumie to ja nic o niej nie wiem. Z psem to jakoś prościej jest się dogadać, za to z kotem ... czy wogóle można (???)
Może znacie jakieś ciekawe publikacje, najchętniej strony internetowe gdzie można byłoby przeczytać o zachowaniach kotów i co one tak na prawdę znaczą, a może sami podzielicie się swoją wiedzą. Osobiście czuje sie totalnie bezradna.

hekate

Od: Śro paź 29, 2003 15:52

Post » Pon lis 03, 2003 11:07 Re: PSYCHIKA KOTA - o co w tym chodzi ??

hekate pisze:Ale....dlatego właśnie zaczęłam się zastanawiać nad psychiką kota, bo w sumie to ja nic o niej nie wiem. Z psem to jakoś prościej jest się dogadać, za to z kotem ... czy wogóle można (???)

Hi, hi... no proszę... dla mnie sprawa przedstawia się dokładnie odwrotnie :lol: Czytelne, zwykle łatwe w kontaktach koty i wymagające wysiłku przy porozumieniu psy.

Zaś do sikania - to już wiesz - na razie rządzi ruja :?

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon lis 03, 2003 11:24

Sterylizacja - to raz. Badania to dwa. Trzy - z kotami można się dogadać. Tylko trochę wysiłku to wymaga. :wink: I morza dobrej woli.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Pon lis 03, 2003 11:48

Estraven pisze:Hi, hi... no proszę... dla mnie sprawa przedstawia się dokładnie odwrotnie Czytelne, zwykle łatwe w kontaktach koty i wymagające wysiłku przy porozumieniu psy.

Ludzie, ale mamy problemy! :lol: :lol: :lol: Pies - otwarta księga, kot - tajemnica.
Z tym, że fakt - przy psie się trzeba trochę "intelektualnie nagimnastykować".
Monika
Obrazek

Monik@

Od: Śro paź 22, 2003 10:29

Post » Pon lis 03, 2003 12:39

Proponuje "Zaklinacz kotow - Jak rozmawiac z kotem" doskonala i cieplo napisana publikacja :)

A tu znajdziesz dostepne publikacje nt kotow :)
http://bemol.komnata.pl/klub/biblioteka.php
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pon lis 03, 2003 14:46

Polecam Ci książki Zuzanny Stromenger - Esej (nie pamiętaj tytułu) i "Koty, kotki, kocięta". Jej książka była "moją pierwszą" i naprawdę duuuuużo z niej skorzystałam.
Raczej pomiń jednak rady związane z żywieniem - są nieco przestarzałe.

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34