przeuroczy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 25, 2008 10:23 przeuroczy

łuchajcie mam wielki problem. Do mojego domu trafil przepiekna mała kotka - bialaw rude i czrne plamki. niestety moja rezydentka nie bardzo ja akceptuje dam im eszcze ze dwa d0ni ae jak sie nie polubią to co mam zrobić? musze kota oddać (małego) ktoś chętny? Kotek ma jakieś 2 mies i tydzien
"Kupują swym dzieciom króliczki i kotki
by je nauczyć miłości, litości
i nigdy, przenigdy im nie wytłumaczą,
że "zwierzę" i "rzeczy" to samo dla nich znaczą!!!"

Pomagajmy zwierzętom.

Karolina8

Od: Sob mar 17, 2007 15:59

Post » Śro cze 25, 2008 11:44

w zeszłym roku w pażdzierniku przygarnęliśmy 8 tygodniową koteczkę;

nasza 5letnia rezydentka przez dwa tygodnie na widok małej uciekała jakby ją diabeł gonił , nie pozwalała sie dotykać i ogólnie zachowywała się tak jakby w każdej chwili miał nastąpić koniec świata;

kocinka wręcz przeciwnie - od samego poczatku czuła się tak jakby była u nas od zawsze,co rzecz jasna rodziło różne konflikty

od jakiegoś miesiąca mała nie próbuje już zdominować rezydentki,Belka już się jej nie boi : potrafi przylać małej a nawet ją pogonić :)

i bywa,że obie leżą zgodnie obok siebie na parapecie wygrzewając się w słońcu :)

Więc nie bądż niecierpliwa,daj im czas.

Pomyśl sobie jak TY zachowałabyś się w sytuacji,w której ktoś narzuciłby Ci czyjeś towarzystwo nie pytając Cię o zdanie.Ile czasu potrzebowałabyś aby go poznać i zaakceptować.Może nawet polubić.
" Nie zamieniaj serca w twardy głaz póki jeszcze serce masz"
Lombard

Alama

Od: Pt lip 07, 2006 18:50

Post » Śro cze 25, 2008 12:01

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52