niestety ale ........

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie paź 14, 2007 22:01 niestety ale ........

Moja Miśka niestety wymiotuje nadal,a dzisaj to zwymiotowała gliste lub tasiemca z jakimis ziarnami wyglada to jak ryz,jutro do weta idziemy!!!Boje sie o nia bo jest juz po odrobaczaniu i szczepieniu,jutro wszytskiego sie dowiem,ale powiem tak ze teraz siedziałami duzo czytałam na temat robactwa fuj!i sama juz nie wiem a jeszcze ona taka mała bo ma około6sciu miesiecy znajda brzydko mowiac,mam nadzieje ze wszytko bedzie dobrze :(

Gabriela31

Od: Sob paź 06, 2007 13:13

Post » Pon paź 15, 2007 7:15

To czlony tasiemca. Mialam kiedys bardzo chuda kotke, okazalo sie tez, ze miala tasiemca. Te czlony jeszcze sie ruszaly... :?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon paź 15, 2007 20:34 Juz po wizycie :(

Własnie bylismy nie dawno u weta.Miśka ma jakiegos wirusa w sobie ,pani wet dałam to co zebrał moj maz z dywanu powiedziała ze jest toniebezpieczne dla małej kotki bo przy tym nie je choc pije ale wode i ze dobrze ze wymiotuje.Tak sie zastanawiam dostała od weta tabletki SYNULOX PAL 0,50mg dostała u weta ale w zastrzyku. Przeczytałam o tych tabletkach,tylko martwie sie ze moze sie odwodnic i nie wiem co mam jej dawac jak nic niechce jesc patrzy tylko jak jestem w kuchni za surowym miesem piersiami uwielbia je !!!Teraz spi sloneczko bo znow zwymiotowała sama woda juz bez niespodzianek i ona ma tak wymiotowac jeszcze pani wet mi powiedziała,martwie sie o nia jest jeszce taka mała,jutro ja zwarze rano .Powiedzcie mi prosze co moge jeszcze dla niej zrobic aby sie nie meczyła tak bardzo bo mi serce peka jak patrze na nia ![/b]

Gabriela31

Od: Sob paź 06, 2007 13:13

Post » Pon paź 15, 2007 22:15

Synolux to antybiotyk :?
czy ona dostala cos na odrobaczenie? co? i kiedy powtorka? czy podawalas parafine kilka godzin po odrobaczaczu?

kota sie normalnie wyproznia? nie chce jesc? (o tym ostatnim swiadczylyby wymioty sama piana, to jest sok zoladkowy i oznacza, ze nie ma czym wymiotowac)

ja bym dala jesc zjesc cos, co lubi, malutko - poczekala, czy bedzie wymiotowac - i jak nie, to dala ciut jeszcze

ale najwazniejsze jest to, czym zostala odrobaczona, bo tasiemca trudno zwalczyc i nie wszystkie srodki dzialaja...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon paź 15, 2007 22:59

Nie chcę straszyć i tak naprawdę nie wiem zbyt wiele na temat choroby tego kotka, ale niedawno miałam podobny problem ze swoją kotką. Czy wymiotuje od razu jak zje? Czy ma ochotę jeść? Proszę napisz, będę obserwowała ten wątek.

Ula G.

Od: Sob kwi 14, 2007 21:21