kocie nawyki, przyzwyczajenia i rytualy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 20, 2003 11:06

Fajny watek :D Akurat ostatnio myslalam sobie o Gapczynskim - kocie ktory celebruje wszystko :wink: .
Codziennie rano, jak tylko wyjdzie sloneczko Gapcio pakuje sie na parapet w sypialni, aby obserwowac ptaszki. Ilekroc przebudze sie wczesnie rano, widze jego sylwetke za zaslonka.
Potem, zaleznie od tego ile spimy nastepuje rytual budzenia ludzi.
Gapcio przelazi powoli przez TZta z precyzja wbijajac lapki pod zebra i w zoladek (7 kilo zywej wagi!) i z glosnym mruczeniem uwala sie z kolo mnie lub na mnie. Lezy tak jakies 10 minut domagajac sie glaskania. Potem zaleznie od naszej reakcji albo rozpoczyna spacery po nas polaczone z udeptywaniem albo rozpoczyna popisy wokalne :wink: .
W trakcie jedzenia nastepuje kolejny rytual - mycia sie. Gapek zjada troszke, a nastepnie wchodzi do pokoju, siada na dywanie i myje sie bardzo dokladnie. Potem wraca do miski, zjada znowu troszeczke, wchodzi do pokoju, siada na dywanie itd :wink:
Czynnosci powtarza, dopoki miska nie jest czysta :lol:
Obowiazkowo asystuje tez we wszystkich czynnosciach domowych z wylaczeniem odkurzania, za ktorym jakos nie przepada :wink: .
A jak wie, ze rozmrazam wolowine drze sie dopoki jej nie dostanie, chocby mialo to trwac pol dnia :twisted: .
Poza tym gada jak chce zeby go wpuscic badz wypuscic skas, gada jak dziewczyny nie chca sie z nim bawic, nigdy nie przechodzi przez dziure w drzwiach lazienki tylko lapa otwiera je na osciez, zawsze tez w okreslony sposob wita nas w drzwiach itd.
Piranie nie maja tylu rytualow. Powiedzialabym, ze raczej ida na zywiol - z dwoma jednak wyjatkami : Mrowka zawsze wchodzi mnie udeptywac ilekroc poloze sie na kanapie z gazeta ub ksiazka. Tosia zawsze gra z moim TZtem na gitarze 8)

Daga

Od: Pon lut 04, 2002 15:46

Post » Wto maja 20, 2003 21:43

Pupsi jest jeszcze mala wiec nie ma jakichs szczegolnych nawykow.

Gdy zeskakuje z blatu, piszczy jak gumowa zabawka.
Budzi mnie o barbarzynskich porach, bo chce sie poprzytulac.
Gdy tylko poczuje na sobie moja dlon, od razu uwala sie na wyrku - robi to tak szybko ze czesto spada z lozka lub lezy w niewygodnej pozycji np z dupka wyzej od glowy ;)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

[poprzednia]