Kocia dieta

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 06, 2003 16:52

Nie polecała, napisałam, co słyszałam. Polecać z czystym sumieniem to mogę panią Beatę Brzezny i cały zespół z 4 ŁAP, bo tam bywam. I pana doktora od USG na Powstańców Śląskich. Ale to juz nie centrum...
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Czw mar 06, 2003 20:13

Gratuluje :-)
Co do wetow to przybliz ktora czesc centrum wchodzi w gre ;-)
Ja Ksiazecej osobiscie nie lubie, ale to dawne czasy... Jezdzilam kiedys do weta na Pieknej, ale to jeszcze dawniejsze czasy...
No wlasnie, a moze wcale na Wole nie jest tak daleko od Ciebie i bedziesz mogla jezdzic do pani Beaty?
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw mar 06, 2003 20:28 Re: Weterynarz i sklep

Moni pisze:Jeszcze raz proszę o adres sklepu z akcesoriami dla kotów, a także weterynarza w Centrum.
Moni

witaj :D
duzy sklep z kocim jedzeniem i akcesoriami jest na nowowiejskiej kolo wejscia do metra politechnika po lewej stronie stojac tylem do pl. zbawiciela. trzy sklepy sa tez w okolicach hali mirowskiej (dwa w pawilonach i jeden na koncu drugiej hali). o lecznicach niestety nic nie wiem.
Obrazek Obrazek

migaja

Od: Pon maja 06, 2002 15:54

Post » Czw mar 06, 2003 21:05

Najświeższe wiadomości od Pieczarki:

Biegunki już nie ma, wymiotów tez. Kurczak zjedzony do ostatniej okruszynki, az dzwonili z kliniki żeby przywieźć następną porcję!
Jeszcze jutro robią jej badania weryfikujące i jesli wszystko bedzie dobrze, a na to się zanosi, to w sobotę rano pacjentka do wypisu!
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pt mar 07, 2003 13:34

Czyli już jutro słynna Pieczarka będzie miała nowy dom. Powodzenia dla kici i jej Pani.
Pytanie o jedzonko - polecam Purinę (najlepiej zacząć od jednego rodzaju żeby sprawdzić czy toleruje, potem można zacząć mieszać 2-3 rodzaje). Zaleta-dobrej jakości i odpowiednia nawet dla kota o bardzo wrażliwym żołądku (przestudiowane)
Pytanie o żwirek - jeszcze nie znalazłam takiego, jak bym chciała... Jestem na etapie testowania różnych i szukania Cat Best Eko Plus (ale jeszcze nie udało mi się go namirzyć w Szczecinie) :(
Pozdrówka

buba

Od: Pon lut 17, 2003 14:22

Post » Pt mar 07, 2003 13:47

Pieczarka będzie ze mną mieszkała od przyszłej soboty. Czyli już za tydzień w moim domu pojawi się kotek. Mam nadzieję, że sobie poradzę.
Nasunęło mi się kilka dodatkowych pytań:
- Jak często zmienia się żwirek? Codziennie?
- Czy jedzenie puszkowe stosuje się na przemian ze zwykłym? Jeden dzień to drugi to?
- Kiedy u kotki pojawia się pierwsza ruja?
- Wiem, że koty same dbają o higienę, ale czy raz na jakiś czas się je kąpie? Jeśli tak to jak często?

Moni

Moni

Od: Czw mar 06, 2003 11:55

Post » Pt mar 07, 2003 13:53

no to pieknie:) oby jak najszybciej pieczarce czas zlecial do soboty :D
co do zwirku cat`s best eco plus czy jak to sie pisze..wymieniam raz na tydzien ale czyszcze kuwete zaraz jak zauwaze ze koty ja odwiedzily.nad kuweta stoi odswiezacz bries ( tez nei wiem jak sie to pisze :oops: ) kuweta w lazience zapachy przez tydzien nie draznia i nie powalaja z nog.
co do zarelka..ja daje dwa razy dziennie mokre i suche pomiedzy tak na przegryzienie.staram sie nei zostawiac im zarelka non toper w misce.no bonusowo dostaja czasem kawalek kurczaka ..serducho jakies..ale wtedy mniej suchego.
co do kapieli...to kiciaki same sie wylizaly i ladnie- o dziwo- pachna..
pozdrawiam i nei moge sie doczekac relacji z pierwszego dnia pieczarki u cibie :D
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Pt mar 07, 2003 14:02

Dopiero za tydzień?
Przy żwirku samozbrylającym wyrzuca się tylko to co się skawali i dosypuje troszkę żwirku. A co jakiś czas wyrzuć wszystko z kuwetki i ja umyj.
U mnie suche cały czas jest w miseczce, a dodatkowo daję kotkowi mięsko do drugiej miseczki.
Kotków w zasadzie się nie kąpie, chyba że jest taka potrzeba i wet np. zaleci. Ja Imbirka kąpałam już trzy razy (z konieczności) i superowa sierść mu się robi potem..............
Pozdrawiam gorąco
Obrazek ObrazekObrazek
Ania + Sonia (06.2002-07.2014)+ Imbir (07.2002-11.2013) - Tocik (.... -09.2023) Aszka i Niuniuś
Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... &start=675

Aniutella

Od: Czw sty 23, 2003 11:28

Post » Pt mar 07, 2003 15:53

Moni - witaj serdecznie!!! :D
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pt mar 07, 2003 19:15

Uzywam Cat's Besta i wymieniam go tak raz na dwa tygodnie. Natomiast sprzatam w miare na biezaco, chyba, ze mnie nie ma.
On jest zbrylajacy, wiec qpke sie wykopuje po prostu, a siusiu jak sie poczeka z kwadrancik to robi sie taka sklejona kulka i to sie wyjmuje. Reszta piasku pozostaje w ten sposob czysta.

U mnie Biala teraz je miesko przez tydzien a potem 1 dzien puszke. To nie ja to wymyslilam, tylko ona... Suche stoi caly czas.
Czarna jest chora wiec je tylko puszki i suche, bo musi jesc lecznicze. Prawdziwe jedzenie dostaje w ramach smakolyku raz na ile...

Nie kapalam ich nigdy. Czarna mam od maja 2001, a Biala od lutego 2002.

Pierwsza ruja to roznie. Zdaje sie, ze miedzy 6 miesiacem a rokiem?

Buziaki

zuza

Post » Sob kwi 12, 2003 19:05

odswiezam

zuza

[poprzednia]