(8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2025 2:47 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*)..tesknota i zal..

Wspolczuje Ci z calego serca:cry: Krzysiek[*]
Przytulam mocno.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Nie cze 01, 2025 7:17 Re: (8) -MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*)..tesknota i zal..

Od 5 maja Czunia jest u mnie. Zabrałyśmy w końcu kotę na kontrolne badania do Warszawy i się okazało, ze ma silne ostre zapalenie trzustki oraz atonię jelit i żołądka. Wymagała leczenia dożylnego codziennie, więc przyjechała do mnie. Sytuacja z układem pokarmowym wydaje się być opanowana, za to - i to już jak wiadomo dożywotnio - ma przewlekłą niewydolność nerek i parametry nerkowe szybko idące w gorę.
Od środowej nocy (ze środy na czwartek) zmieniła status z kota kuracjusza/ gościa na mieszkankę :1luvu:
Jest chudziuteńka okropnie, apetyt słabiutki ale coś tam je, chodzi z moją siostrą na spacery, co dwa dni dostaje podskornie kroplówkę a na co dzień apelkę, przeciwwymiotny, mirataz w ucho i pronefre.

I tak sobie tuptamy.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie cze 01, 2025 7:32 Re: (8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Życzę dużo zdrowia dla wszystkich a Czuni najwięcej
Mocno trzymam kciuki :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie cze 01, 2025 10:09 Re: (8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Tuptaj jak najzdrowiej (mimo wszystko), Czuniu!
I reszta kocio-ludzka też :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie cze 01, 2025 11:55 Re: (8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Mnóstwo kciuków, moz cała :ok: :ok: :ok:

A jak reaguje na nową rezydentkę Notka?
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie cze 01, 2025 18:50 Re: (8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Mnóstwo kciuków za całą Waszą trójkę! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto cze 10, 2025 11:09 Re: (8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Katarzynka01 pisze:Mnóstwo kciuków, moz cała :ok: :ok: :ok:

Pomału się przyzwyczaja choć zgody na bycie we dwie i dzielenie się łóżkiem i pancią nadal nie ma. Diety i prób odchudzenia Noci też nie ma. Alergia wróciła moze nie z taką samą siła, ale jednak. Tyle że trudno utrzymać w pokoju i relaksie kotę czującą rozmaite zapachy z drugiego pokoju, ktore - o czym NNocia doskonale wie - są przeznaczone dla wroga. nocia siedziała, miauczała w niebogłosy a jak nie dostała to wygryzała sobie futro. Poległam, dostaje choć staram się nieco kontrolowac co dostaje, zeby wiedzieć co uczula/ ja k i na co reaguje.
Czuniolek nieco słabsza, już nie robimy badania parametrów nerkowych. W piątek w lecznicy była robiona morfologia, aby sprawfzić, czy się nam kota nie anemizuje.
Przy okazji chcialyśmy wykorzystać jeden stres i zrobić jej kroplowkę. Miałyśmy swoj płyn, swoją strzykawkę i motylka, miałyśmy swój lek do podania. A mimo to za wizytę, morfologię maszynową w lecznicy i zrobienie kroplowki (nie pozwolono nam samym zrobić) i 5 dawek prevomaxu zapłaciłyśmy 240zł! Aż zdebiałam .
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto cze 10, 2025 11:34 Re: (8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Marzenia11 pisze:
Katarzynka01 pisze:Mnóstwo kciuków, moz cała :ok: :ok: :ok:

Pomału się przyzwyczaja choć zgody na bycie we dwie i dzielenie się łóżkiem i pancią nadal nie ma. Diety i prób odchudzenia Noci też nie ma. Alergia wróciła moze nie z taką samą siła, ale jednak. Tyle że trudno utrzymać w pokoju i relaksie kotę czującą rozmaite zapachy z drugiego pokoju, ktore - o czym NNocia doskonale wie - są przeznaczone dla wroga. nocia siedziała, miauczała w niebogłosy a jak nie dostała to wygryzała sobie futro. Poległam, dostaje choć staram się nieco kontrolowac co dostaje, zeby wiedzieć co uczula/ ja k i na co reaguje.
Czuniolek nieco słabsza, już nie robimy badania parametrów nerkowych. W piątek w lecznicy była robiona morfologia, aby sprawfzić, czy się nam kota nie anemizuje.
Przy okazji chcialyśmy wykorzystać jeden stres i zrobić jej kroplowkę. Miałyśmy swoj płyn, swoją strzykawkę i motylka, miałyśmy swój lek do podania. A mimo to za wizytę, morfologię maszynową w lecznicy i zrobienie kroplowki (nie pozwolono nam samym zrobić) i 5 dawek prevomaxu zapłaciłyśmy 240zł! Aż zdebiałam .

Dużo kciuków :ok: :kotek:
Niestety leczenie naszych zwiarzaczków jest drogie. Każde wejście do lecznicy to ponad 150 zł. Ja na Pusie wydałam tyle kasy że :strach:
No cóż jak trzeba to człowiek na głowie staje aby pomóc im wyzdrowieć.

Gosiagosia

Post » Wto cze 10, 2025 11:51 Re: (8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Kciuki, żeby koteczki się jak najmniej stresowały.
A ceny u weta - niestety, bardzo wysokie... :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto cze 10, 2025 12:10 Re: (8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

O wysokich cenach wet to ja wiem doskonale, stąd pomysł, aby pójść do lecznicy ze wszystkim swoim.Skoro mamy. To i tak nie uchroniło od kwoty ponad 200zł czego naprawdę się nie spodziewałam.
Suple np porus one, ktore Czunia wciąga wraz ze smaczkiem to też niemal taka kwota zna allegro.
Wszystko drożeje w oczach.
Od marca przyśpieszyłam działania swoje zawodowe które mają się skończyć otrzymaniem certyfikatu. Ge0neralnie mi on nie jest potrzebny, ale wchodza takie uregulowania prawne, ze za chwilę bez certyfikatu mogę nie móc wykonywac swojej pracy. Więc robię. Ale już zwątpiłam, czy dam radę finansowo. W porownaniu z ubiegłym rokiem ceny poszczegolnych modulow szkoleniowych wzrosły o 150%, to co kosztowało 400-600zł, dzisiaj kosztuje 1000-1200, wręcz nie tylko z każdym rokiem, ale niemal z każdą edycją nową modułu ceny rosną. Szaleństwo.

Marzenia11

Post » Pon lip 14, 2025 23:09 Re: (8)-MIŁOŚĆ (*)(*)(*)(*)(*).. Notunia i Czunia-mam 2 koty

Marzenko co u Was słychać?
Ta cisza mnie martwi.

Gosiagosia

[poprzednia]