SPIS KARM DLA KOTA część 7

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 14, 2025 18:26 Re: SPIS KARM DLA KOTA część 7

A purizon suchy był smak samej ryby? to może z wild freedom: vast ocean (łosoś), asian lakesides (kaczka, ryby), european highlands (łosoś i inne ryby, kurczak), mam 1smak, wg mnie pachnie intensywnie. z droższych jest jeszcze np. orijen 6fish, taste of the wild canyon river (pstrąg, łosoś), carnilove (karp, pstrąg, łosoś)
Ostatnio edytowano Czw maja 15, 2025 14:39 przez Spooxterium, łącznie edytowano 1 raz

Spooxterium

Od: Sob sty 11, 2025 13:58

Post » Czw maja 15, 2025 12:59 Re: SPIS KARM DLA KOTA część 7

u mnie Mac's wszedł kociu /drób+wołu/, zjadał ze smakiem, nawet prosto z lodówki :201422 sama karma mięsista i na szczęście nieśmierdząca, znaczy się - nie-za-bardzo-aromatyczna :wink: teraz czekam na Purizon mix, będzie chyba dopiero na pon. :roll:

Spooxterium

Post » Pt maja 30, 2025 12:02 Re: SPIS KARM DLA KOTA część 7

Mokry Purizon na plus - puszki 400, 3 smaki spróbowane i polubione :kotek:

Spooxterium

Post » Pon cze 16, 2025 17:49 Re: SPIS KARM DLA KOTA część 7

Chrupki teraz pasują nam Carnilove łosoś sensitive kot długowłosy ;)
Pytanie o karmę mokrą. Czy jest różnica gdzie się zamawia? Z Bitiba zrezygnowaliśmy, bo psie puszki przychodziły różne partie, raz śmierdząca maź zamiast bulionu, raz super. Kot swoje też raz jadł ze smakiem raz nie tknął. Teraz zamawiam z Zooplus i czytam tam opinie Mac's, Granatapet, Feringa, Mjamjam, że ludzie narzekają, że jest coraz gorsza jakość.
I już sama nie wiem czy mam kota wybrednego, czy serio coś się psuje??

Madmil

Od: Wto kwi 01, 2025 20:32

Post » Śro cze 18, 2025 15:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA część 7

Madmil pisze:Teraz zamawiam z Zooplus i czytam tam opinie Mac's, Granatapet, Feringa, Mjamjam, że ludzie narzekają, że jest coraz gorsza jakość.
I już sama nie wiem czy mam kota wybrednego, czy serio coś się psuje??

może to i to? tzn. gorsza jakość i kot może z wiekiem coraz wybredniejszy; nwm, nie mam wielkiego doświadczenia. ludzie też lubią przesadzać w opiniach i jak kot nie je, to dla nich znak że coś jest nie tak z karmą a nie z kotem. chociaż można też przeczytać opinie ludzi, kt. piszą że ich koty są wybredne, co ciekawe - zazwyczaj dotyczy to kocic. ale większość opinii jest na ogół pozytywna.
U mnie jak na razie wszystko wchodzi :201411 i wychodzi :201497 prawidłowo. Na saaamym początku tylko ten 1szy Mac's nie wszedł, karmę dostałam, nwm gdzie była kupiona. A może to dlatego że chciałam nią karmić kocię. Około m-ca temu kupiłam w zooplusie, to już zajadał aż miło.

Spooxterium

Post » Wto lip 08, 2025 13:47 Re: SPIS KARM DLA KOTA część 7

Za nami półmetek stołowania się Granatapetem, pakiet 6 smaków - miska była oblizywana do czysta oprócz 1go smaku, który zjadał żeby zjeść a w końcu zostało nietknięte pół puchy (dworaki babki podjadły) i po tym miał aromatyczną i rzadszą qpę. Miał już tak po karmie innej firmy o tym smaku. Będę się więc go wystrzegać 8)
Teraz zamówiłam Grau ale tylko 1 smak a właściwie 'trójsmak' :)

Spooxterium

[poprzednia]