Chikita pisze:Masz koty zarobaczone /zapchlone ? Combo nie działa profilaktycznie, podając go na zapas możesz tylko zaszkodzić. Do profilaktyki stosuje się inne środki ochronne.
Ślinotok - kot mógł zlizać kropelkę. Problem ze skórą - reakcja alergiczna albo skórna.
Jedna kotka ma APZS, ale ona akurat nie miała żadnych niepożądanych objawów. I szczerze mówiąc, raz chciałem zaoszczędzić i zobaczyć co będzie, więc podałem jej Fiprex. I tak zaoszczędziłem, że po 2 tygodniach wydrapała sobie futro i wróciłem do punktu wyjścia. Tak zaoszczędziłem, że zamiast wydać na Nexgard który bardzo dobrze ją chronił, to wydałem 10 na Fiprex + 150 na zastrzyki (steryd i antybiotyk). Nie będę nawet wspominał, że producent Fipexu informuje że ten środek na pchły działa 60 dni, co nawet wet był w szoku że tak kłamią.
Chikita pisze:pilnowała aby kot nie drapał, bo może swędzieć.
Aż jestem ciekaw dziewczyno jak byś to zrobiła

Przecież w pełni zdrowy kot się drapie sto razy dziennie.
Co do pozostałej dwójki, tak jak pisała izka53, są wychodzące. Nie są oczywiście zapchlone/ czy zarobaczone, ale z racje że odrobaczane były ponad 3 miechy temu, zdecydowałm się właśnie na Nexgard, no i to właśnie u nich takie nieprzyjemne objawy. Ale wszystko jest ok, nie licząc że Dyzio ma cały czas ślad jak po zgaszonym pecie. Nie wygląda to ładnie, a to już z tydzień od podania.
https://prnt.sc/rUbGsgYcDEtIizka53 pisze:
tygrys16 - miałam kiedyś takiego agenta, który ślinił się przy każdym spot-onie, nawet po najzwyklejszym fiprexie. Jakaś forma nadwrazliwości - myślę, że ten brak sierści u drugiego, to coś podobnego. Niemniej następnym razem podaj coś innego - może stronghold plus lub advocate, ew. bravecto - ale przecież już kiedyś Ci to pisałam w innym wątku
Ale to pewnie pytałem tylko o tą kotkę co się drapała.