Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko żyjące

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 24, 2024 19:29 Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży

W Internecie jest charakterystyka tego produktu leczniczego dla psów i tam pisze cyt

"Substancja czynna:
Każda tabletka do rozgryzania i żucia zawiera:
Credelio tabletki do rozgryzania i żucia
lotilaner (lotilanerum) (mg)
dla psów (1,3–2,5 kg)56,25
dla psów (>2,5–5,5 kg)112,5
dla psów (>5,5–11 kg)225
dla psów (>11–22 kg) 450
dla psów (>22–45 kg) 900"

oraz cyt:

"Wykaz substancji pomocniczych
Celuloza, sproszkowana
Laktoza jednowodna
Silifikowana celuloza mikrokrystaliczna
Sucha substancja z aromatem mięsa
Krospowidon
Powidon K30
Laurylosiarczan sodu
Krzemionka koloidalna bezwodna
Stearynian magnezu"

Dla kotów pisze cyt:

"NAZWA WETERYNARYJNEGO PRODUKTU LECZNICZEGO
Credelio 12 mg tabletki do rozgryzania i żucia dla kotów (0,5–2,0 kg)
Credelio 48 mg tabletki do rozgryzania i żucia dla kotów (>2,0–8,0 kg)
2. SKŁAD JAKOŚCIOWY I ILOŚCIOWY
Substancja czynna:
Każda tabletka do rozgryzania i żucia zawiera:

"Credelio tabletki do rozgryzania i żucia lotilaner (lotilanerum) (mg)
dla kotów (0,5–2,0 kg) 12
dla kotów (>2,0 kg–8,0 kg) 48

Skład jakościowy substancji pomocniczych
i pozostałych składników
Drożdże w proszku (aromat)
Silifikowana celuloza mikrokrystaliczna
Celuloza, sproszkowana
Laktoza jednowodna
Powidon K30
Krospowidon
Laurylosiarczan sodu
Wanilina (aromat)
Krzemionka koloidalna bezwodna
Stearynian magnezu"

Doris2

Od: Pon lut 05, 2024 13:43

Post » Wto wrz 24, 2024 19:42 Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży

Dostałam dziś maila od pewnej Pani która lubi koty a która nie jest z tego forum. Być może uda się że otrzymam jakąś formę pomocy, nawet jeśli nie będą to pieniądze to i tak dobrze żeby było cokolwiek np. trochę karmy. Może też Pani zechce udostępnić zrzutkę komuś i wtedy coś może ta zrzutka ruszy do przodu.

Na tym forum jest tyle potrzebujących, i nie można tak oczekiwać że za każdym razem ktoś będzie dawał pieniądze, bo wiadomo że każdy ma swoje wydatki i problemy.

Może uda się zaangażować też jakieś chętne osoby spoza forum, czego bardzo bym chciała.

Ja uważam że nasz kraj ma słabo rozwinięty zwyczaj przeznaczania czegokolwiek na cele charytatywne. Tak to wystarczyłoby rozesłać np. 1000 apeli do 1000 osób i jakby wpłaciły po 1zł to byłby już 1000zł. Niestety w naszym kraju ten sposób uzyskiwania pomocy jest trudny do zrealizowania tak jakby ta złotówka to było nie wiadomo ile. Takim sposobem nikt by nie czuł obciążenia finansowego pomagając komuś a problem byłby rozwiązany w wielu przypadkach, choć pewnie nie we wszystkich.

Doris2

Post » Czw wrz 26, 2024 16:11 Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży

Tu jest kotka w kenelu. Dzielnie znosi, ale jest trochę nieszczęśliwa. Taka Żarłocia w Alkatras.

https://doris2.imgbb.com/

Doris2

Post » Czw wrz 26, 2024 16:45 Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży

Śliczna z niej koteczka :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw wrz 26, 2024 17:46 Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży

Pani Jolu, wiem że śliczna. Obym żyła jeszcze długo, bo chciałabym żeby miała dobre życie. Ja jestem dużo w domu a inni ludzie pracują i nie mają czasu na pielęgnowanie kotów.

Pozytywną nowiną jest również to że ma negatywny test na FIV i FELV bo robiłam przed operacją bo troszkę raz na jakiś czas sobie kichnęła i bałam się że jest chora.

Teraz jak słyszę o tych chorobach kocich boję się żeby się nie zakaziła.

Szwy będą zdjęte dopiero we wtorek, więc jeszcze trochę muszę uważać żeby sobie nie rozerwała skacząc na parapet i na stół niestety. Dlatego ma ją w tym kenelu.

Doris2

Post » Nie cze 08, 2025 13:17 Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży

Mam do was pytanie i ogromną prośbę jednocześnie.

Ponieważ obecnie Gmina nie daje już karmy do dokarmiania, i muszę wszystko kupować sama, a na dodatek obecnie jestem uwiązana na koncentratorze tlenu w domu i nie dam rady kupować np. korpusów by zaoszczędzić na karmie z puszki, chciałabym prosić w imieniu tych kotków które dokarmiam, o małe wsparcie zrzutki. Jeśli ktoś może i chce im pomóc. Ja tej karmy w każdym razie nie zjem bo nie lubię:)

Link do zrzutki jest jeszcze aktywny, ale niestety ludzie nie chcą za bardzo jej wspierać. Takie widać czasy mamy że ludzie nie przejmują się za bardzo tymi zwierzakami.

Z góry wam dziękuję.

Doris2

Post » Wto cze 10, 2025 14:26 Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży

Postaram się zrobić aktualne zdjęcia kotków. Na razie daję radę je karmić karmami, gdyż teraz już nie dam rady wychodzić na zakupy tak po prostu.
Jak otrzymam odpowiedź od lokalnego PCPR o tym czy dadzą mi środki na koncentrator przenośny to gdyby udało się go uzyskać wtedy mogłabym wychodzić na zakupy z nim. Teraz wychodzi 3 czy 4 puszki mokrego na dzień plus suche.

Proszę o pomoc w rozpowszechnieniu zrzutki między znajomymi. Zawsze jak wpadnie parę złotych to będę mogła im kupić coś lepszego. Nie da się kupować puszek np. doliny noteci po ok 5zł bo wychodzi aż 600zł miesięcznie za samą mokrą karmę.

Mam też pozytywną informację, że Rudzik miał już próbę złapania go przez takiego Pana który chciał tego kotka zaadoptować. Rudzik jednak kocha wolność i mu uciekł już chyba ze 3 razy. Może na jesień czy zimę uzna że warto mieć prawdziwy dom. Dobrze że ktoś mu go zaoferował, ale nie wiadomo czy on go zaakceptuje. Jak zasmakował wolności a teraz taka ładna pogoda to nie chce żeby ktoś go trzymał w domu.

Doris2

Post » Śro cze 11, 2025 13:23 Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży

Wpłaciłam Ci 50 zł, mało, ale pewnie się przyda.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro cze 11, 2025 19:10 Re: Prośba o udostępnienie linka ze zrzutką na koty dziko ży

Dużo Pani Jolu, dużo. Bardzo serdecznie dziękuję. Jak już będę miała przenośny koncentrator to będę starała się im dawać mięso z korpusów bo chętnie jadły i wychodziło taniej niż za puszki. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie dla nich. Oby los dał mi jeszcze trochę pożyć tak by nie musiały się nigdzie poniewierać w okolicy gdzie byłyby przeganiane.

Doris2

[poprzednia]