Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewkkrem pisze:Mogę jedynie pomóc w wstawieniu wyników. Wyślij mi na e-mail a ja wstawię: ewkkrem@o2.pl
Blue pisze:Ta zmiana to był ewidentny guz, jakiś rozrost miejscowy?
Skoro poza tą zmianą był silny stan zapalny żołądka, a teraz objawy już po leczeniu minęły - może warto by powtórzyć usg w oczekiwaniu na wizytę u onkologa - - jeśli to z czego był pobierany wycinek nie było ewidentnym guzem tylko np. pogrubiałą ścianą żołądka od jego wewnętrznej strony. Bo w niektórych przypadkach, przy silnych stanach zapalnych śluzówki układu pokarmowego histopatologia może wykazać komórki chłoniaka - chociaż go tak naprawdę nie ma. Czasem po prostu wyglądają bardzo podobnie do zmienionych zapalnie, szczególnie w przebiegu IBD.
Dlatego po wyleczeniu stany zapalnego warto to zweryfikować - ale piszę na wyrost, na wypadek gdyby mogły być wątpliwości. Żeby do onkologa udać się już z informacją jak ta zmiana wygląda po leczeniu stanu zapalnego - skoro macie do niego daleko a na wizytę być może trzeba będzie zaczekać.
Chyba że podczas operacji wet zmianę usunął? Lub wynik jest jednoznaczny?
Skoro mieszkacie daleko od onkologa w Warszawie i rozważacie konsultację on-line - możecie też spytać o możliwość konsultacji takiej w której ktoś się fizycznie na niej zjawi z wynikami kota - ale bez kota. Kilka razy już pomagałam ludziom z Polski na wizytach u specjalistów w Warszawie. Czasem taka opcja lepiej przechodzi niż typowo on-line.
Marzenia11 pisze:Oprócz Jagielskiego jest też dr |Jankowska, doktoryzuje się w chłoniakach u kotów. Przyjmuje też w specvecie w warszawie,.
jolabuk5 pisze:Wyniki krwi są dobre, glukoza ze stresu, bo fruktozamina w normie, tylko leukocytoza wysoka (stan zapalny). Ocena biopsji raczej jednoznaczna...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Fatka, puszatek, sherab, Silverblue i 90 gości