Cześć, szukam czegoś żeby przeciwdziałać zaklaczeniu. Kota wyczesuje co 3 dni. Do tej pory dawałem dwa razy w tygodniu bezopet lecz czasami kot nie chce tej pasty już jeść. Proszek się nie sprawdzą gdyż dawany do karmy po prostu tego później nie zjada. Macie jakiś sprawdzony sposób, produkt co warto dawać kotu aby do zaklaczenia nie doszło?
mogli pisze:Czy smaczki whiskas są dobre jakościowo? Co jaki czas im dajesz? Sprawdzają się?
Sprawdzają się, dostają raz na tydzień po 2-3 sztuki. Co do jakości, to szczerze mówiąc, nie wiem. Dla mnie jest ważne, że koty chętnie je jedzą i że działają.
U nas, po wielu próbach, przy kotce, która ma trochę dłuższą sierść i skłonność do zakłaczeń, sprawdza się kombinacja: co drugi dzień tabletki z trawą GimCat Gras Bits + w niedzielę pasta GimCat Malt Soft Extra.
Jakościowo to nie są produkty wybitne ale akurat w tym przypadku kryterium doboru była, podobnie jak u Jarki, skuteczność i chęć kota do współpracy
Ja dawałam pastę GimCat, teraz mam Trichocat i kot też lubi. Do tego proszek Antihairball vetfood - mała miarka do karmy, mieszam i zjada. No i mój kocur trawę wcina. Czy działa? Nie mam pojęcia, nigdy mi kot kłaka nie zwymiotował, więc mam nadzieję, że drugą stroną je wydala