Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anka1515 pisze:Podniosę
To któryś z kociaków co był chory po szczepieniu ?
U mnie u jednego takie wyłysienie zrobiło się mniejsze ,
A zaraz był ropień
U innego podejrzewam ze po zastrzyku i później mówili ze alergia
Cóż może być różne podłoże
Były i reakcje na pasożyty
ita79 pisze:pierwszy raz czytam/słyszę o przypadku wylizywania się przez przeziębienie /koci katar . A jeśli przyczyna nie trafiona to i problem się nie rozwiąże. Ja bym kąpieli unikała skoro nie jest jednoznacznie postawiona diagnoza. Co innego jak mamy do czynienia np z nużeńcem i musimy regularnie kąpać by zniszczyć przeciwnika , a co innego kąpać "bo może pomoże" . Za duże ryzyko że zniszczy się całkiem lipidową ochronę skóry i dopiero zaczną się różne infekcje, albo doprowadzi się do przeziębienia kota- o co bardzo łatwo.
ita79 pisze:pierwszy raz czytam/słyszę o przypadku wylizywania się przez przeziębienie /koci katar . A jeśli przyczyna nie trafiona to i problem się nie rozwiąże. Ja bym kąpieli unikała skoro nie jest jednoznacznie postawiona diagnoza. Co innego jak mamy do czynienia np z nużeńcem i musimy regularnie kąpać by zniszczyć przeciwnika , a co innego kąpać "bo może pomoże" . Za duże ryzyko że zniszczy się całkiem lipidową ochronę skóry i dopiero zaczną się różne infekcje, albo doprowadzi się do przeziębienia kota- o co bardzo łatwo.
tygrys16 pisze:ita79 pisze:pierwszy raz czytam/słyszę o przypadku wylizywania się przez przeziębienie /koci katar . A jeśli przyczyna nie trafiona to i problem się nie rozwiąże. Ja bym kąpieli unikała skoro nie jest jednoznacznie postawiona diagnoza. Co innego jak mamy do czynienia np z nużeńcem i musimy regularnie kąpać by zniszczyć przeciwnika , a co innego kąpać "bo może pomoże" . Za duże ryzyko że zniszczy się całkiem lipidową ochronę skóry i dopiero zaczną się różne infekcje, albo doprowadzi się do przeziębienia kota- o co bardzo łatwo.
No widzisz, pierwszy raz słyszysz, a diagnoza wydaje się z obserwacji całkowicie trafna. Cały czas się uczymy.Kot czy pies liżący bolące miejsce to coś o czym nigdy nie słyszałaś/eś?
FuterNiemyty pisze:Kapiele przy nuzencu?
Spotkalam sie ze stosowaniem roznych srodkow, ale o kapielach pierwsze slysze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 39 gości