slizgajacy sie kot,,,moze to głupie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 10, 2006 11:04

Hmm, moim się chyba też to podoba :)

Mam w jednym pokoju wykładzine dywanową, w drugim dywan. Biegają tam raczej po liniach prostych, i tak pazurki ładnie im się wczepiają w podłoże i działają antypoślizgowo.. Natomiast na korytarzu i w kuchni mam śliskie kafelki i tam koty, jak by specjalnie, wykonują różne ostre skręty i manewry, rozpędzają się i hamują i chyba im się to podoba... W łazience mam na kafelkach dywanik łazienkowy, też uwielbiaja się od niego odbijać i go rolować... Chyba więc im to ślizganie nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie ;)
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pt mar 10, 2006 11:09

Koty rozniste znam, a i moje i byly MIszka i Imbirek kochaly jazde po parkiecie. Patrze codziennie na Imbira i widze, z jaka luboscia biegnie, a potem juz jedzie na lapkach i zadzie po podlodze za swoimi zabawkami lub za niewidocznym celem ;). I tez nie raz przywalil w drzwi albo w sciane, ale natychmiast rozpoczynal proceder od samego poczatku. WYdaje mi sie, ze to na tyle madre zwierze, ze gdyby cokolwiek im sie z tego powodu zlego dzialy, przestaly by tak robic i juz.
Imbir, najlepsza przyprawa na Życie…
Obrazek

Tusiek

Od: Pon sty 16, 2006 9:46

Post » Pt mar 10, 2006 12:24

mi tez sie zdaje ze one to lubia, ale ostatnio przywalił głowa prosta w w drzwiczki od szafek i gorący piekarnik :? :? tez widze ze szalenstwo mu sie podoba ale po ostatnim razie chyba naprawde go cos zabolalo, bo miauknął a potem lezał i co chwile zmieniał pozycje,,niestety dzis szalenstwa od poczatku,,przyssawki odpadają,,,i mata antyposlizgowa jak w lzience,,troche to jakby powiedziec,,,nieestetyczne w salonie :oops: :oops:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Pt mar 10, 2006 12:25

Potwierdzam, koty to lubia. Moje nie maja futra miedzy opuszkami, aslizgaja sie , ze az milo!

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt mar 10, 2006 12:45

kasia szczecin pisze:mi tez sie zdaje ze one to lubia, ale ostatnio przywalił głowa prosta w w drzwiczki od szafek i gorący piekarnik :? :? tez widze ze szalenstwo mu sie podoba ale po ostatnim razie chyba naprawde go cos zabolalo, bo miauknął a potem lezał i co chwile zmieniał pozycje,,niestety dzis szalenstwa od poczatku,,przyssawki odpadają,,,i mata antyposlizgowa jak w lzience,,troche to jakby powiedziec,,,nieestetyczne w salonie :oops: :oops:

Kasiu, nie ma sily, widac ten typ tak ma :lol: i po prostu musisz zaakcpetowac te szalenstwa, sam sobie krzywdy nie zrobi, za madry na to jest. Ja dzisiaj zamarlam, jak zobaczylam Imbirka wskakujacego na podsufitowe szafki w kuchni, gdzie miesci sie tylko przyplaszczony do powierzchni. On szczesliwy, a ja cala blada i wystraszona. On rozbawiony, a ja w szoku, ja to zlezie stamtad...
Imbir, najlepsza przyprawa na Życie…
Obrazek

Tusiek

Od: Pon sty 16, 2006 9:46

Post » Pt mar 10, 2006 13:10

moj zwyzek nie lubi najwyzej wlazi na kanape, to taki niskopodłogowy kot, nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie ze persy to takie ciamajdy, nie umieja dobrze skakac, ze złapaniem równowagi czasem maja problem, ostatnio skakał za mucha, i nie spadla na cztery łapy :? :? :oops:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Czw sty 09, 2025 9:20 Re: slizgajacy sie kot,,,moze to głupie

Czy panele winylowe się sprawdzą?

banka

Od: Czw lip 24, 2014 10:20

Post » Czw sty 09, 2025 12:12 Re: slizgajacy sie kot,,,moze to głupie

Moim znajomi mają w domu klejone panele ltv od 8 lat. Do tego dwoje dzieci dwa.koty i dwa psy! a one cały czas wyglądają jak nowe! Ze względu na to, ja też położyłam sobie takie w moim domu, narazie jeszcze nie mieszkam tam wiec sama nie powiem jak jest u mnie. W Niemczech panele winylowe są częściej kladzone niż laminowane...
https://interiorsdesignblog.com/wykladz ... do-salonu/
Moim zdniaem przy kocie i przy psie panele winylowe są znacznie bardziej praktyczne niż chociażby wykładzina dywanowa, która jest rozwiązaniem co najmniej średnim (z uwagi na problemy z jej czyszczeniem)
Ostatnio edytowano Pon lut 03, 2025 14:04 przez noora, łącznie edytowano 1 raz

noora

Od: Pon lut 09, 2015 20:48

Post » Czw sty 09, 2025 22:07 Re: slizgajacy sie kot,,,moze to głupie

Spróbuj przykleić ma podłogę folię Podłogową antypoślizgową. Ja mam na schodach i pod drzwiami wyjściowymi - koty mi jeździły na wycieraczce. Jest praktycznie niewidoczna, nie zmienia koloru podłogi. Myślę że nie musisz kleić całej podłogi - bo to bez sensu, ale na tym zakręcie przyklej pasy które go wyhamują, a w razie potrzeby łatwiej będzie ściągnąć.

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Pt sty 10, 2025 11:47 Re: slizgajacy sie kot,,,moze to głupie

Miałam kota, który specjalnie się ślizgał. Rozpędzał się w pokoju, siadała przedpokoju na początku długiego dywanika i jechał z nim przez całą długość przedpokoju. A jak go rozprostowałam, to znów go zwijał.
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Pt sty 10, 2025 16:45 Re: slizgajacy sie kot,,,moze to głupie

haaszek pisze:Miałam kota, który specjalnie się ślizgał. Rozpędzał się w pokoju, siadała przedpokoju na początku długiego dywanika i jechał z nim przez całą długość przedpokoju. A jak go rozprostowałam, to znów go zwijał.

Moja Gaja też tak robiła. :D

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt sty 10, 2025 20:52 Re: slizgajacy sie kot,,,moze to głupie

NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

[poprzednia]