Zapalenie pęcherza - antybiotyk

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2025 0:01 Re: Zapalenie pęcherza - antybiotyk

jolabuk5 pisze:W ciągu 1,5 miesiąca wyniki się poprawiły, il. białka spadła, stosunek białka do kreatyniny jest teraz w normie.

o kurcze, czyli wcześniej było powyżej normy??? czyli co to mogło być?

mandarynka103

Od: Śro mar 01, 2023 8:54

Post » Śro sty 08, 2025 0:03 Re: Zapalenie pęcherza - antybiotyk

mziel52 pisze:Za google:
Jak interpretować stosunek białka do kreatyniny w moczu?
Jeśli stosunek białka do kreatyniny w moczu wynosi ≥0,28, u pacjenta najprawdopodobniej występuje znaczna białkomocz . Jeśli stosunek białka do kreatyniny w moczu wynosi od 0,15 do 0,27, jest to wynik nieokreślony i konieczna jest dalsza ocena z 24-godzinną zbiórką moczu.

czyli wcześniej było powyżej normy??? czyli co to mogło być?

mandarynka103

Od: Śro mar 01, 2023 8:54

Post » Śro sty 08, 2025 0:36 Re: Zapalenie pęcherza - antybiotyk

Ale to nie było jakieś wielkie przekroczenie, raczej górna granica. Nie wiem, czemu białko pojawiło się w moczu, obecność bakterii też czasem daje taki wynik (w końcu - one są z białka). Ważne, że teraz jest OK. Nie panikuj!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sty 09, 2025 2:44 Re: Zapalenie pęcherza - antybiotyk

mandarynka103 pisze:
pibon pisze:
mandarynka103 pisze:
pibon pisze:Polecam jezcze d-mannoze. Czesto wystarczy zeby wyczyscic pecherz z bakterii i pomoze zapobiec nowym infekcjom.
Tylko kupic polecam od dobrej firmy, a nie jakies no-name.

Dzięki, zapytam weta, bo pierwszy raz słyszę

Raczej nie bedzie wiedzial albo bedzie udawal glupa. NO ale moze akurat...
Poszukaj w internecie na angielskojezycznych stronach.

Nie zapytałam, bo akurat kazał zakończyć antybiotyk, byłam zaskoczona i mowę mi odjęło.
Ale Ty musisz mi powiedzieć o co chodzi z d-mannoze, szczególnie po takim entree! Ja z angielskim to chyba jak Himmilsbach, do tego z zapasem l-metioniny, której nie zamierzam dawać...

D-mannoze podaje sie w mokrym jedzeniu (jest bezsmakowa i bezzapachowa, kot nie wyczuje) w ilosci 500mg/9kg wagi 3 razy dziennie. Zalecane przez 5 dni. Generalnie mozna podawac nawet czesciej niz 3 razy bo jest szybko usuwana z organizmu (kot ja wysikuje i dzieki temu oczyszcza pecherz z bakterii).
Tylko nie kupowac najtanszej od byle jakiej firmy, tylko od firm z reputacja. Kupilam raz taka najtansza z marketu dla siebie jak zlapalam po covidzie infekcje i ona mi nie zadzialala. Musialam sie furaginem max wtedy posilkowac. Kotkom kupuje firmy Source Naturals i dziala. Trzeba dokladnie obserwowac, czy zmniejsza sie czestotliwosc wizyt w kuwecie i ilosc wysiusianego. Jesli jednak kot jest przytkany to tutaj juz d-mannoza oczywiscie nie pomoze.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

[poprzednia]