Mokra karma - porada cd.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 27, 2024 12:18 Mokra karma - porada cd.

Zgodnie z obietnicą złożoną w poprzednim wątku chcę się podzielić wrażeniami z pierwszego podania kaczki z puszki. Zestaw kupiony wysyłkowo od oakfarm z ich strony cena 60 zł plus koszty wysyłki. Po otwarciu zapach normalnego mięsa, żadnego nietypowego lub nieprzyjemnego nie zauważyłem. Karma o konsystencji galaretkowatej, wielkość puszki 200g pozwala na wygodne podzielenie na dwie porcje dla dwóch zwierzaków lub dwa podania. pierwszy ogień poszedł kot starszy, lubiący surowe mięso: serca kurze, kurze mięso z piersi oraz boczek surowy. I właśnie ten ostatni podałem na talerzyku jako wzorzec, kaczka z puszki oczywiście na drugim. Kot wystartował do boczku, tuż przed zauważył karmę i ruszył w jej stronę. Zjadł połowę porcji i na boczek nawet nie spojrzał. Postaram się wrzucić filmik i zdjęcie z całej sytuacji.

Alfie

Od: Pon paź 28, 2024 10:56

Post » Czw lis 28, 2024 9:20 Re: Mokra karma - porada cd.

Mam prośbę do wszystkich o pomoc w umieszczeniu filmiku. Tutaj nie ma możliwości wklejenia mediów. Może jakiś link?

Alfie

Post » Czw lis 28, 2024 9:22 Re: Mokra karma - porada cd.

Alfie pisze:Zgodnie z obietnicą złożoną w poprzednim wątku chcę się podzielić wrażeniami z pierwszego podania kaczki z puszki. Zestaw kupiony wysyłkowo od oakfarm z ich strony cena 60 zł plus koszty wysyłki. Po otwarciu zapach normalnego mięsa, żadnego nietypowego lub nieprzyjemnego nie zauważyłem. Karma o konsystencji galaretkowatej, wielkość puszki 200g pozwala na wygodne podzielenie na dwie porcje dla dwóch zwierzaków lub dwa podania. pierwszy ogień poszedł kot starszy, lubiący surowe mięso: serca kurze, kurze mięso z piersi oraz boczek surowy. I właśnie ten ostatni podałem na talerzyku jako wzorzec, kaczka z puszki oczywiście na drugim. Kot wystartował do boczku, tuż przed zauważył karmę i ruszył w jej stronę. Zjadł połowę porcji i na boczek nawet nie spojrzał. Postaram się wrzucić filmik i zdjęcie z całej sytuacji.

Oakfarm konsumowany z puszki czy miseczki :ryk:

Romankowal

Od: Pt paź 25, 2024 11:01

Post » Czw lis 28, 2024 10:36 Re: Mokra karma - porada cd.

Oczywiście "po pańsku" w miseczce. Aczkolwiek był najazd na samą puszkę w momencie otwierania w przypadku kotki, ona podchodzi do jedzenia znacznie spokojniej.

Alfie

Post » Czw lis 28, 2024 10:47 Re: Mokra karma - porada cd.

Alfie pisze:Oczywiście "po pańsku" w miseczce. Aczkolwiek był najazd na samą puszkę w momencie otwierania w przypadku kotki, ona podchodzi do jedzenia znacznie spokojniej.

proszę o dowód w postaci filmu :twisted:

Romankowal

Od: Pt paź 25, 2024 11:01

Post » Pon gru 02, 2024 10:06 Re: Mokra karma - porada cd.

Link do zdjęcia ze wzgardzonym boczkiem: https://ibb.co/q0pWYXq. Pokombinuję jeszcze z filmem.

Alfie

Post » Pon gru 02, 2024 10:34 Re: Mokra karma - porada cd.

Alfie

Post » Pon gru 02, 2024 11:16 Re: Mokra karma - porada cd.

Nie wiem czy to właściwe pytanie tutaj ale czy dorzucasz jakąś suplementacje?

RobMas

Od: Pon paź 28, 2024 9:24

Post » Pon gru 09, 2024 10:10 Re: Mokra karma - porada cd.

W zasadzie to nie dokładam, czytałem gdzieś o dodatku masła lub oleju roślinnego ale jeszcze nie próbowałem. Kot dostaje również surowe mięso, ale najbardziej przepada za surowymi kawałkami kurczaka. Może z racji wieku i łatwości gryzienia i połykania, a może nie lubi tłustego :D

Alfie