Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 18, 2024 13:43 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Super :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Nie gru 01, 2024 19:23 Re: Jak zachęcić koty do jedzenia karmy suchej?

Chciałabym się pochwalić że jakoś udało mi się "uzdatnić " karmę suchą dla kotów. Koty wcale nie chcą jeść wszystkich rodzajów mięsa zacznę od tego.

Jak na razie udało się im zaakceptować karmę suchą zmieszaną z pokrojonym mięsem z kurczaka. Dodaję im też trochę galaretki w jaką zamienia się rosół. Takiego ciepłego do picia niezbyt chętnie akceptują. Tak więc mięso podgrzane i wymieszane i na to galaretka.

Nie wiem ile czasu uda mi się utrzymać taką dietę z uwagi na to że nie mam samochodu i zamrażalnika żeby trzymać zapasy mięsa.

Tanio jednak nie jest. 2,5 kg po 5zł za udka lub takie udziki (połowa udka) i jeszcze gotowanie i po dosypaniu karmy i tak starcza to na 2 dni.

Udziki i udka są droższe, ale za to korpusy są tłuściejsze i trzeba więcej czasu poświęcić na ich obieranie.

Ponadto pochwalę się że Hilton jest zamieszkiwany przez Czarnunię, Srokaczyka i Waldusia. Niestety Rudzik gdzieś indziej idzie bo one traktują go jako obcego i nie wpuszczają do budki. Do tej starej też nie wchodzi.

Inne kotki przychodzą zjeść i idą sobie.

Doris2

Od: Pon lut 05, 2024 13:43

[poprzednia]