NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2024 12:42 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

Moja kotka 16letnia wówczas miała podobnie .Rezonans wykazał zapalenie ucha środkowego obustronnie i wewnętrznego .6tygodni antybiotyk synulox 2 x dziennie i stan się poprawił.Oprocz tego betaserc. Przestala się przewracać ,tylko głową pozostała przechylona lekko w prawo .Zrobiliśmy punkcję błony bębenkowej (na jednym znieczuleniu leczenia zębów )i objawy calkiem ustąpiły. Bardzo bałam się narkozy bo ma PNN. Cieszę się jednak,że się zdecydowałam. Po pewnym czasie zaczęła przełykać podczas jedzenia jakby coś jej spływało z zatok do gardła. Zasugerowali mi,że może być polip w nosie. Zrobiliśmy rezonans głowy ,( nie ma polipa ,ale stan przewlekły zapalenia nosa i znów zapalenie ucha środkowego i wewnętrznego obustronnie). Mimo to nie przewraca się zupełnie. Synukox znów 6 tygodni wybrała,jest lepiej z nosem .Planujemy zrobić znów punkcję uszu ,ale narazie sytuacja nam się skomplikowała z innego powodu ,więc musimy trochę poczekać
Obrazek

koszka

Od: Czw paź 11, 2007 17:01

Post » Śro cze 26, 2024 16:54 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

WOOW dziękuje za odpowiedź! Właśnie jutro pogadamy z Wetem żeby ją jeszcze obejrzał bo jest nieco lepiej dzięki tym sterydom ale nie domyka jeszcze oczka i nieco jak wskakuje to się chwieje. Ale jest poprawa niestety niepokoi nas ten jej nosek i trzeba go koniecznie sprawdzić. Bo też martwię się że ma jakieś zapalenie i bez antybiotyku się nie obejdzie (też wcześniej antybiotyk u niej to było max 10 dni i koniec a to widzę musi trwać dłużej także nie ma co trzeba o nią zawalczyć),

kotel123

Od: Sob mar 30, 2024 0:52

Post » Śro cze 26, 2024 17:35 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

Na uszy tłumaczyli mi, że 6tygodni antybiotyk trzeba,bo ogólnie ciężko penetruje antybiotyk ucho czy jakoś tak.Jesli to uszy to najlepiej ,mówili mi,zrobić punkcję błony bębenkowej, pobrać płyn i zrobić chyba antybiotykogram,żeby ustalić,jaki antybiotyk będzie dobry.Trzymam mocno kciuki za Was. Mi wetka nie chciała na piczatk6 wierzyć,że takie objawymiga być od uszu. Kot chodzil jak pijany,jak po narkozie,wskak8wala na meble i spadala
Obrazek

koszka

Post » Czw cze 27, 2024 14:47 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

Właśnie moja kotka ma tak samo znaczy jest już dużo lepiej ale mam nadzieje że jutro dokładnie ją przebadają na te uszy i nosek bo znowu jej coś leci

kotel123

Post » Sob cze 29, 2024 8:07 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

no i przebadali... ma zapalenie mózgu została w klinice ma dostawać dożylnie silny antybiotyk co 12 godzin także zobaczymy co będzie dalej. Zapalenie wykazał rezonans. Także zobaczymy co dalej jak kotka zareaguje na antybiotyk

kotel123

Post » Sob cze 29, 2024 10:18 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

Dobrze, ze namierzone, co sie dzieje.
Kciuki za koteczke, kurujcie sie.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Sob cze 29, 2024 10:47 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

kotel123 pisze:no i przebadali... ma zapalenie mózgu została w klinice ma dostawać dożylnie silny antybiotyk co 12 godzin także zobaczymy co będzie dalej. Zapalenie wykazał rezonans. Także zobaczymy co dalej jak kotka zareaguje na antybiotyk
Wiadomo od czego mogło się to zrobić? Poqiedzieli coś? Może to być od zapalenia ucha ? Niech zdrowieje bidulka
Obrazek

koszka

Post » Nie cze 30, 2024 21:35 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

Przy wykrytym zapaleniu mózgu widocznym na rezonansie, powinno sie od razu za jedną narkozą pobrać płyn mózgowo-rdzeniowy. Zapalenie mózgu moze mieć różne przyczyny! Jak puszki bębenkowe wygladają na MRI? Zapalenie moze byc chyba od uszu, ale jesli one są ok, to musi byc inna przyczyna. Po takim obrazie rezonansu podstawą jest badanie plynu m-r - nie tylko badanie ogolne, ale warto zrobić rownież profil neurologiczny!

Kate23

Od: Sob wrz 13, 2003 15:05

Post » Pt lip 05, 2024 19:05 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

I jak ma się kotka?
Obrazek

koszka

Post » Pt lip 19, 2024 23:27 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

źle. Ostatnio była poprawa ale niestety kotka chowa się + zaczęła sikać w dziwnych miejscach. Na domiar złego dzisiaj byłl pogorszenie i to duże. Dostała wieczorem sterydy i chyba coś jeszcze (nie wiem jestem w delegacji i nie ma mnie przy niej). Najlepsze jest to że ludzie z lecznicy wczoraj wysłali opis z którego wychodzi zapalenie ucha środkowego + istnieje szansa że jest to nowotwór. Przyznaje denerwuje się ona też przytyła ostatnio bo więcej je i może to dawka leków stała się za słaba nie wiem w każdym razie jutro reszta rodziny zdecyduje się co dalej z kotką będzie. Jestem wkurwiony bo te patałachy z lecznicy chyba zawaliły sprawę. Bo mogli nie wiem zrobić jej jakiś posiew czy coś nie wiem już sam.

kotel123

Post » Wto lip 23, 2024 20:13 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

To tak kotka dostaje teraz zwiększone dawki leków przez co jej stan sie usatbilizował. Wskakuje po krześle na stół na który kiedyś umiała na luzie wskoczyć z ziemi. Głowa jest przechylona poza tym waży niewiele według tego co dzisiaj usłyszałem zaledwie 2.35kg gdzie wydaje mi się że wizualnie przytyła też sama więcej je.

kotel123

Post » Śro paź 02, 2024 20:45 Re: NIESPRAWNOŚĆ RUCHOWA U KOTKI

Podczytuję, co u koteczki?

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

[poprzednia]