Jak apelować o wsparcie dla kotów na zrzutce

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 30, 2024 20:18 Jak apelować o wsparcie dla kotów na zrzutce

Kochane dziewczyny, nie wiem czy ja robię coś źle? Apeluję do licznych osób drogą mailową czy bezpośrednią o wsparcie dla kotów wolno żyjących i wysyłam im link do mojej zrzutki.

Szukam osób które lubią zwierzęta, ale z tego co widzę tylko na tym forum ludzie chętnie pomagają zwierzętom, a inne osoby bardzo rzadko decydują się na taki gest.

Nie wiem jak zwiększyć szansę na powodzenie zrzutki. Przecież ja nie zjem tej karmy itp. a ludzie zachowują się tak jakbym prosiła o pieniądze dla siebie.

Jeśli macie jakieś wskazówki, czy uwagi chętnie poczytam.

Nie można cały czas liczyć na osoby z tego forum że będą w nieskończoność dawać pieniądze, bo tak na dłuższą metę się nie da. Każdy ma swoje potrzeby i wydatki.

Z tego powodu wysyłam mnóstwo apeli drogą mailową do różnych osób, ale najczęściej nikt się nie odzywa, nikt nic nie wpłaca.

Co robić?

Doris2

Od: Pon lut 05, 2024 13:43

Post » Pon wrz 30, 2024 21:38 Re: Jak apelować o wsparcie dla kotów na zrzutce

Doris zasięgi, udostępnianie na grupach na fejsbóku. Może możesz zrobić bazarek ? Przegrzeb mieszkanie, może cos się znajdzie. Na bazarek nadaje się wszystko o ile jest w dobrym stanie, nie zniszczone. Durnostojki które się kurzą, nienoszone ubrania, kocie zabawki którymi koty wzgardziły. W każdym mieszkaniu coś się znajdzie.
Może nie będzie z tego milionów, ale zawsze to dodatkowy grosz. Nic nie stracisz, a może nawet odgracisz mieszkanie.
Zrzutki potrafią iść kiepsko. Niedawno fundacja zakładała zrzutkę aby coś uzbierać na Bimbra i jeszcze bardziej mnie odciążyć i uzbierali garstkę przez dwa miesiące. Dobra i garstka, mogłam kupić worek Gastro dla niej. To przy nie tanich suplach mojej jakiś plus które na dodatek się kończą :roll:

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Pon wrz 30, 2024 21:46 Re: Jak apelować o wsparcie dla kotów na zrzutce

Właśnie tak proszę, o rozpowszechnienie zrzutki.

Co do bazarku to u mnie jest problem z wysyłaniem paczek bo nie mam samochodu, i jestem osobą z trudnościami w poruszaniu się. Nie dam rady nosić ręcznie paczek a mieszkam ze starszym rodzicem i on też nie da rady.

Druga kwestia to taka że u mnie w lutym byłą Panleukopenia. Nie mogę wysyłać rzeczy osobom które mają koty, a to nie jest do przewidzenia. Ktoś kupiłby u mnie i mógłby mieć z tego powodu problemy.

A czy zapłata za promowanie zrzutki np. przez tydzień robi różnicę?

Chyba zagram w lotto. Może coś wygram i będzie na koty. Trzeba przed zakreśleniem udać się do kościoła. Jak nie wygram to będzie na Niego :P

Doris2

Post » Wto paź 01, 2024 10:44 Re: Jak apelować o wsparcie dla kotów na zrzutce

Ja udostępniam Twoją zrzutkę na fejsie. Może się rozejdzie i to coś da.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto paź 01, 2024 12:49 Re: Jak apelować o wsparcie dla kotów na zrzutce

Zuza, bardzo Ci dziękuję.

Właśnie wróciłam ze zdjęcia szwów u tej kastrowanej kotki. Na szczęście wszystko się udało.

Doris2