Prośba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 29, 2024 19:15 Prośba

Witam. Piszę z prośbą chociaż nie wiem czy mogę na cokolwiek liczyć ale chyba to forum jest moja ostatnia deską ratunku.
Wszystko będzie niespójnie napisane ale muszę się chociaż z tego wygadać.
Szukam domu dla 12-letniego kotka już ponad pół roku i bardzo słabo to idzie.
Jestem w ciężkiej sytuacji, moja mama zmarła i po niej odziedziczyłam koty, niestety czarny nie cierpi rudego, muszą być rozdzielone i tak na prawdę dla kotów teraz wynajmuje mieszkanie, by czarny - Malus, miał swój pokój i bym mogła je na spokojnie rozdzielić. Miała być to opcja chwilowa...
Jestem sama, brak rodziny i ciężko tym bardziej, że jeden kot ma problem z kamieniami, z 2 miesiące temu miał zabieg. Malus ostatnio krwiak na uchu, odciąganie płynu, później zabieg, męczę się razem z nim już miesiąc. Mam już dość wizyt u weterynarzy i po prostu mnie na to nie stać. Jego też mi jest żal, bo ciągle jest sam, jedynie jak jestem w domu to otwieram mu drzwi na taras, jedyna jego rozrywka.
Kończy mi się czas, chciałabym do końca roku, zmienić mieszkanie, a na inne takie duże żeby rozdzielić koty nie będzie mnie stać.

Nie wiem jak tutaj dodać zdjęcie.

Jeśli ktoś byłby w stanie dać mu dom albo pomóc mi w znalezieniu to byłabym bardzo wdzięczna. Zostawiam swój numer 731015621

Jusi1128

Od: Śro cze 28, 2017 7:31

Post » Pon lip 29, 2024 22:22 Re: Prośba

Tu na forum raczej wszyscy mają dużo kotów i trudno znaleźć dom.
Spróbuj zrobić ogłoszenie na OLX, tylko terzeba je maksymalnie wypromować, darmowe ogłoszenie szybko znika, a te promowane utrzymują się przez miesiąc na pierwszych stronach. Mnie w ten sposób udało się pomóc 2 osobom w wyadoptowaniu 4 kotów jesienią ubiegłego roku. Tylko to trochę kosztuje, bo ogłoszenie najlepiej dać w kilku miastach (OLX nie pozwala, ale dając inne zdjęcia i trochę zmieniając opis można sobie poradzić z ominięciem zakazu).
Oczywiście bardzo ważne są też dobre zdjęcia i opis (musi być wzruszający, zwracający uwagę).
Mogę Ci pomóc napisać tekst i obrobić fotki w photoshopie.
Zdjęcia na miau najlepiej dodawać przez jakiś zewnętrzny portal (zapodaj, ImgBB) i wkleić tu link. Szczególnie wygodne jest ImgBB.
https://imgbb.com/#google_vignette
Kiedyś fajny był fotosik.pl, ale teraz mają jakąś awarię.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56