smaczna i dobra karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 03, 2024 13:00 Re: smaczna i dobra karma

Patysia pisze:Mam pastę benzopet, ale ona nie chce jej jeść, przemycić w jedzeniu tez się nie udalo. Nie wiem, czy wolno ją podawać strzykawką? A może jest inna skuteczna pasta ale smaczna?

Mój teraz ma pastę GimCat Malt-Soft Extra i kotu bardzo smakuje, ale nie każdy kot lubi. Składowo też chyba taka średnia, czy działa - nie wiem, kot je, nie wymiotuje kłakami, pewnie wydala z kupą :wink:
Ostatnio z polecenia zakupiłam pastę Trichocat - niby skuteczniejsza i skład lepszy, do tego wzięłam proszek odkłaczający HAIRBALL VETFOOD - żeby raz na jakiś czas podać. Pastę też daję raz w tygodniu tylko.

Patysia pisze:No nic, dziękuje za pomoc. Zrobiłam zamówienie w zooplusie i wrzucilam do koszyka kilka Waszych propozycji + jeszcze parę puszek różnych karm firm dla posmakowania. Najbardziej liczę na ten Purizon, oby karma mu zasmakowała. Katowitt też obiecujaco wygląda, ciekawe czy będzie jadł. Gdyby jeszcze ktoś, coś wymyślił to proszę o propozycje :) On najbardziej lubi pastę miamour cats snack zieloną (ale inne też), gdyby coś miało podobny smak byłoby fajnie.

Karmę wprowadzaj stopniowo - mieszaj z tymi które je teraz i stopniowo zwiększaj udział nowej karmy. Tą pastę też możesz dodać do nowej karmy, żeby kotka chętniej zjadła, zanim się przestawi całkiem. Z karmami nie pomogę, bo mój jest na Cats Plate i John Dog i z nimi zostajemy, póki nie dojdziemy do BARFa :) Jako kociak jadł Wiejską Zagrodę, ale różnie mu wchodziła, a zanim do nas trafił podawali mu Dolinę Noteci.

rosita

Od: Wto lip 02, 2024 8:10

Post » Wto lip 09, 2024 14:20 Re: smaczna i dobra karma

Purizon bardzo kotce smakuje. Daje się namówić na chrupanie, nawet gdy nie jest bardzo głodna. BTW, nie polecam wersji kitten - chrupki są tak małe że muszę jej podawać na serwetce, bo nie jest w stanie ich chwycić ząbkami z miski ani nawet z ręki. Na szczescie wzięłam tylko 1 małe opakowanie kitten i 2 większe adult.
Kattovit recovery też smakuje - zjadła z apetytem dużo więcej niż każdej innej karmy.
Jeszcze kupiłam taką karmę suchą w zoologiku na wagę 80% mięska - też jej smakuje, ale nie tak jak Purizon.
Pozostałe puszki które zamówiłam - Dolina Noteci, Animonda carny, Smilla - bez szału, tzn. tak jak zwykle - dziabnie i już jest najedzona ;)
Piszę, bo może przyda się właścicielom niejadków.

Patysia

Od: Pon gru 05, 2022 16:20

Post » Wto lip 09, 2024 15:04 Re: smaczna i dobra karma

Najważniejsze, że jakieś karmy jej smakują! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lip 09, 2024 21:13 Re: smaczna i dobra karma

Patysia pisze:OK, to dziś i jutro chrupek nie będe podawać. Kotek wczoraj i dziś dostal po 2 ml laktulozy i właśnie zrobił piekną dużą kupkę.
.

Na raz ? To bardzo dużo chyba, że 2 x po 1 ml.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

[poprzednia]