Patysia pisze:Mam pastę benzopet, ale ona nie chce jej jeść, przemycić w jedzeniu tez się nie udalo. Nie wiem, czy wolno ją podawać strzykawką? A może jest inna skuteczna pasta ale smaczna?
Mój teraz ma pastę GimCat Malt-Soft Extra i kotu bardzo smakuje, ale nie każdy kot lubi. Składowo też chyba taka średnia, czy działa - nie wiem, kot je, nie wymiotuje kłakami, pewnie wydala z kupą

Ostatnio z polecenia zakupiłam pastę Trichocat - niby skuteczniejsza i skład lepszy, do tego wzięłam proszek odkłaczający HAIRBALL VETFOOD - żeby raz na jakiś czas podać. Pastę też daję raz w tygodniu tylko.
Patysia pisze:No nic, dziękuje za pomoc. Zrobiłam zamówienie w zooplusie i wrzucilam do koszyka kilka Waszych propozycji + jeszcze parę puszek różnych karm firm dla posmakowania. Najbardziej liczę na ten Purizon, oby karma mu zasmakowała. Katowitt też obiecujaco wygląda, ciekawe czy będzie jadł. Gdyby jeszcze ktoś, coś wymyślił to proszę o propozycjeOn najbardziej lubi pastę miamour cats snack zieloną (ale inne też), gdyby coś miało podobny smak byłoby fajnie.
Karmę wprowadzaj stopniowo - mieszaj z tymi które je teraz i stopniowo zwiększaj udział nowej karmy. Tą pastę też możesz dodać do nowej karmy, żeby kotka chętniej zjadła, zanim się przestawi całkiem. Z karmami nie pomogę, bo mój jest na Cats Plate i John Dog i z nimi zostajemy, póki nie dojdziemy do BARFa