Wystraszony kotek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 02, 2024 12:09 Re: Wystraszony kotek

Chikita, a ile czasu ludzie już głaszczą innych pod względem znęcania nad zwierzętami - bezskutecznie ? Nie działa prośba a groźby i nakazy złe- odpuśćmy całkiem ? W przestrzeni mediów społecznościowych bardzo wyraźnie widać skutek presji publicznej, a nawet hejtu. Osoba krzywdząca- nie przyzna się prawie nigdy do błędu, to fakt, ale osoby wkoło widzą przynajmniej co jest nieakceptowalne i czego nie należy powtarzać .
Ktoś chce być delikatny i nieskuteczny- niech próbuje. Ja wolę wyraźnie mówić jak coś złego widzę i co myślę o tym. Inaczej to będzie wg mnie przyzwalanie na okrucieństwo.

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

Post » Wto lip 02, 2024 12:31 Re: Wystraszony kotek

I dź dalej ta drogą, zaraz dojdziesz do teko, że krzywdzimy dzikie kocice sterylizację, przecież to wbrew naturze i kotka przez 2 tyg przetrzymywania w klace bardzo cierpi
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto lip 02, 2024 18:35 Re: Wystraszony kotek

andorka.. czegoś nie rozróżniasz. Tego kiedy robimy coś wbrew kotu, ale cierpienie będzie krótsze i niewspółmierne do późniejszego gdy kotka rodzi, wycieńcza się i patrzy na cierpienie/utratę swoich małych, a cierpienia dla zaspokojenia zachcianek człowieka /swoich, nie mających nic wspólnego z dobrem zwierzęcia

ita79

Od: Sob lut 05, 2022 2:08

[poprzednia]