Proszę o udostępnienie na FB miziastego kotka.
Dziś w ,Grodzisku Mazowieckim, będąc ze szkolnymi dziećmi w parku, na Stawach Walczewskiego, spotkaliśmy miłego, młodego kotka. Kotek być może jest wychodzący, a być może komuś zaginął lub został wyrzucony, niemniej okolica jest bardzo niebezpieczna (ruchliwa ulica z dwóch stron).
Kotek jest mocno adopcyjny (młody, miziasty, rudo-bialy), ma szansę na dobry dom.
Niestety nie mam FB, ale gdyby ktoś chciał udostępnić kota, mogę przesłać jego zdjęcie poprzez Whatsapp.
Czy ktoś ma informację gdzie (schroniska, fundacje) można oddać znalezionego kota na terenie gminy Grodzisk Mazowiecki/Warszawy?
Pytam czysto teoretycznie i "na przyszłość", ponieważ miesiąc temu znalazłam koteczkę (kicia zostanie wyadoptowana do nowego domu w środę), jej leczenie (a było to tylko ogarnięcie świerzbowca usznego i lekkiego kociego kataru, plus kastracja aborcyjna) wyniosło mnie ponad tysiąc złotych. O kosztach jedzenia, żwirku, środków czystości i paliwa na dojazdy nie wspominając. Szczerze mówiąc nie stać mnie na takie atrakcje, dlatego to ostatni kot jakiego wzięłam na DT.